Col·lecció
Soldats de Ploma, 8

ISBN
84-86540-81-x

Traducció
Anna Fernández i Torné

Llengua original
Anglès

Pàgines 340

Preu
12,00 €

Comparteix-ho a

John Reed

Mèxic insurgent

El 1910 esclatava a Mèxic la revolució. El desencadenant era la situació d’extrema misèria deguda al latifundisme, a l’explotació estrangera dels recursos naturals i a la repressió política del govern de Porfirio Díaz.

Pascual Orozco, Emiliano Zapata i Pancho Villa eren els dirigents més populars de la revolució. Encara avui el crit de «Zapata vive, la lucha sigue» presideix revoltes com la del poble indígena de Chiapas.

John Reed, periodista nord-americà, va anar a Mèxic a valorar la destrucció causada per la intervenció dels EUA i conèixer l’entramat de la revolució. Les seves cròniques, escrites amb un estil literari que contrastaven amb el periodisme fet fins llavors, ofereixen una profunda visió de les causes de la transformació social que s’hi produïa, i descriuen els dirigents de la revolució amb una humanitat, uns detalls psicològics i una precisió que només era possible de fer amb una estreta convivència amb els revoltats. Mèxic insurgent és el primer reportatge de la història sobre la política intervencionista dels EUA i la defensa del legítim dret dels mexicans a fer la seva revolució sense ingerències.

John Reed és també l’autor de Deu dies que trasbalsaren el món, el reportatge escrit més valuós sobre la revolució russa de 1917, publicat a Edicions de 1984 en aquesta mateixa col·lecció.

Col·lecció
Soldats de Ploma, 8

ISBN
84-86540-81-x

Traducció
Anna Fernández i Torné

Llengua original
Anglès

Pàgines 340

Preu
12,00 €

Comparteix-ho a

Reed, John

més obres de Reed, John a Edicions1984

Deu dies que trasbalsaren el món

La seqüència revolucionària que arrenca el mes de febrer del 1917 amb el derrocament del tsar culmina el mes d’octubre...

Continua llegint

Llengua original: Anglès

15,00 €