Col·lecció
Miscel·lània,

ISBN
84-86540-78-x

Traducció
Artur Quintana i Font

Llengua original
Alemany

Pàgines 274

Preu
15,50 €

Comparteix-ho a

Ernst Toller

Una joventut a Alemanya

Una joventut a Alemanya

és un llibre autobiogràfic: un document d’una gran lucidesa, crític davant les circumstàncies que van fer possible la guerra i rebel, alhora, contra un ordre social injust. Ernst Toller ens parla no només de la seva joventut sinó de la de tota una generació plena d’energia i d’idealisme que s’esforçava per entendre l’època caòtica que va precedir la I Guerra Mundial i els fets revolucionaris posteriors.

Ernst Toller (1893-1939) va néixer a Samotschin (a l’actual Polònia). Essent encara un estudiant, es va allistar voluntari al front. La cruesa i la destrucció que hi va trobar van provocar-li un canvi profund i radical. Va tornar a Alemanya el 1916. Va participar activament en el moviment revolucionari de Baviera que el 1919 donaria lloc a la fundació de Räterepublik (consells de treballadors, pagesos i soldats) a Munic. Fou empresonat durant la repressió que va acabar amb la revolució. Amb l’ascens de Hitler al poder, es va exiliar el 1933.

Ernst Toller és un dels grans exponents de l’expressionisme alemany, moviment que ens ha llegat, sobretot, poesia, teatre i pintura. Els textos en prosa són escassos i això fa d’aquesta obra un testimoni únic per acostar-nos a les seves idees (i a les seves obres).

 

Col·lecció
Miscel·lània,

ISBN
84-86540-78-x

Traducció
Artur Quintana i Font

Llengua original
Alemany

Pàgines 274

Preu
15,50 €

Comparteix-ho a