Col·lecció
De bat a bat, 41

ISBN
978-84-16987-25-2

Llengua original
Català

Pàgines 192

Preu
16,00 €

Comparteix-ho a

Josep-Maria Terricabras

Allò que som

«Aquest llibre és el pòsit d’alguns pensaments que m’han ajudat a arribar fins aquí. Els tracto com si fossin meus perquè, de fet, ara ja ho són. I els presento per si poden ser útils a algú més en el seu camí. Els temes d’alguns capítols es toquen i se superposen, inevitablement. El pensament no acostuma a ser lineal, sinó que va i ve, com mal orientada agulla d’imant.

Sobretot vull presentar un tarannà, el d’algú que mira la realitat i qüestiona les veritats proposades, manté l’esperit crític i afina els judicis. Intento promoure idees, raonar conviccions, projectar mirades per comprovar-ne l’interès i la força. Voldria ajudar a exercitar la defensa personal.»

JOSEP-MARIA TERRICABRAS

Recull de premsa

Entrevista Els matins/TV3

Fem Girona/GironaAra

Vilaweb/Assumpció Maresma

El suplement/Catalunya Ràdio

Més324/324

Estat de Gràcia/Catalunya Ràdio

Terrícoles/Betevé

Pep Martí/NacióDigital

Antoni Bassas/DiariAra

Francesc Ginabreda/Núvol

Joan Vila i Boix/RevistaMirall

Avançament Catorze

Col·lecció
De bat a bat, 41

ISBN
978-84-16987-25-2

Llengua original
Català

Pàgines 192

Preu
16,00 €

Comparteix-ho a

Terricabras, Josep-Maria

Josep-Maria Terricabras (Calella, 1946) és catedràtic emèrit de Filosofia de la Universitat de Girona, on va crear i dirigir la Càtedra Ferrater Mora. Ha fet estades de recerca a la Universitat de Münster (Alemanya), al St. John’s College (Cambridge) i a la Universitat de Berkeley (Califòrnia). Ha treballat temes de filosofia contemporània, particularment de filosofia del llenguatge, lògica, teoria del coneixement i ètica. És autor d’un bon nombre de llibres i articles i ha traduït Wittgenstein, Nietzsche i Freud al català. També va fer l’adaptació del projecte Philosophy for Children (1987-1995), de Matthew Lipman, i va dirigir la primera actualització del Diccionario de filosofía (1994), de Josep Ferrater Mora. Des del 1995 és membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Va ser president del Comitè de Traducció i Drets Lingüístics del PEN Internacional (2008-2014) i el 2014 va ser elegit diputat del Parlament Europeu encapçalant la llista d’ERC.