Comparteix-ho a:

Lluís Serrahima

Lluís Serrahima i Villavecchia (Barcelona, 1931), poeta, escriptor i llicenciat en Dret. Va ser un dels fundadors de la Nova Cançó. El seu article «Ens calen cançons d’ara», publicat el 1959 a Germinàbit, es considera el text fundacional del moviment.

Va cantar Jo sóc pansit com la lluna a la sessió celebrada al CICF el 19 de desembre de 1961 i, si bé no va enregistrar cap disc i es va retirar ben aviat dels escenaris, va continuar escrivint textos per a altres intèrprets: Miquel Porter i Moix (Sóc un burgès), Els 4 Gats (Cla i Cat), Maria del Mar Bonet (Què volen aquesta gent?), entre d’altres.

Va publicar els poemaris Com el mar (1963), premiat al Festival de Cantonigròs del 1962, i Torno a salpar (2004).

Durant la dècada dels vuitanta, acompanyat de Jordi Serra, va dirigir l’organització d’Els Concerts d’Estiu de Camprodon i a mitjan aquesta mateixa dècada fou nomenat cap de Serveis de Música del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’any 2007 fou guardonat amb la Medalla d’Or del Parlament de Catalunya, juntament amb els components d’Els Setze Jutges.

més obres de Lluís Serrahima a EDICIONS DE 1984

Què volen aquesta gent? Llegat poètic

Amb la voluntat d’oferir al lector tota la producció poètica de Lluís Serrahima, aquest volum recull tant una revisió dels...

Continua llegint

Llengua original: Català

17,50 €