Comparteix-ho a:

Victor Hugo

Nascut a Besançon el 1802, Victor Hugo va viure la infantesa a Còrsega, Nàpols, Madrid i, sobretot, París. Hugo mostrà molt aviat el seu talent literari: el 1815, abans d’ingressar al collège Louis-le-Grand, escriu els seus primers poemes i les tragèdies Irtamène (1816) i Athélie (1817). Sembla que també data d’aquesta època la cèlebre frase «Je veux être Chateaubriand ou rien», que Hugo escrigué en un quadern escolar. El 1822 es casa amb Adèle Foucher, la seva amiga de la infantesa, amb qui tingué cinc fills; la tràgica mort als dinou anys de la seva filla gran, Léopoldine, l’afectà profundament.

Poeta, dramaturg, novel·lista, Hugo és considerat el pare del moviment romàntic francès. Notre-Dame de París, Els miserables, La llegenda dels segles… són títols prou coneguts. Els treballadors de la mar, en canvi, és una novel·la poc coneguda i mai fins ara traduïda en català.

Victor Hugo va morir el 1885. Durant diversos dies, milers de parisencs es van concentrar davant el seu domicili per acompanyar-lo en els seus darrers moments; i és que Victor Hugo, a més d’un gran escriptor, va ser un polític compromès, l’amic del poble, i sobretot dels més febles, el defensor de la llibertat i la justícia social, en definitiva, el guardià dels valors republicans.

més obres de Victor Hugo a EDICIONS DE 1984

Els treballadors de la mar

Tenim al davant una obra poc coneguda, Els treballadors de la mar, d’un autor més que reconegut i publicada el...

Continua llegint

Llengua original: Francès

24,50 €

Claude Gueux. L’últim dia d’un condemnat

Amb L’últim dia d’un condemnat (1828) Victor Hugo va escriure, sens dubte, l’al·legat més ardent mai pronunciat contra la pena...

Continua llegint

Llengua original: Francès

9,00 €