Col·lecció
Mirmanda, 125

ISBN
978-84-15835-31-8

Traducció
Carme Serrallonga

Llengua original
Alemany

Pàgines 544

Preu
15,00 €

Comparteix-ho a

Alfred Döblin

Berlin Alexanderplatz

Obra èpica, Berlin Alexanderplatz és la primera i única novel·la important sobre la gran ciutat en la literatura alemanya. Tant pel tema com per l’estil, l’obra és el fruit més madur del futurisme berlinès. En aquesta novel·la, Alfred Döblin combina el monòleg interior amb la tècnica de la càmera fotogràfica per crear un ritme que dramatitza poderosament l’estat de l’ésser humà en un món que es desintegra.

El soroll de la ciutat només rares vegades ressona sense motiu i quasi sempre com a fluid dels éssers que hi viuen. Les criatures que habiten al seu dessota tenen conceptes de felicitat i honor, d’amor i solidaritat, que no és possible de comprendre des del punt de vista de les classes més altes. Un d’aquests de sota és el bastaix Franz Biberkopf. Viu en una harmonia tan ingènua amb el seu entorn que per a ell no hi ha ni intern ni extern, el món l’omple del tot, la seva ànima és dins del món, quasi no té un perfil personal. Només el distingeix la qualitat de «demanar a la vida alguna cosa més que un tros de pa».

Col·lecció
Mirmanda, 125

ISBN
978-84-15835-31-8

Traducció
Carme Serrallonga

Llengua original
Alemany

Pàgines 544

Preu
15,00 €

PREMIS

Premi Crítica Serra d’Or de traducció, 1988.

Segona edició

RECULL DE PREMSA I MITJANS

(1/2) Glòria Farrés / El Punt Avui
(2/2) Glòria Farrés / El Punt Avui
Ignasi Mena / Llegir en cas d'incendi
Joan Garí / El Temps
Arantxa Bea / Trapezi
Pilar Rahola / La Vanguardia

Comparteix-ho a

Döblin, Alfred

Döblin va estudiar Medicina. Va treballar de periodista a Ratisbona i Berlin, abans de guanyar-se un lloc com a psiquiatra en el barri de classe treballadora d’Alexanderplatz. Durant aquest temps va escriure diverses novel·les, però cap va ser publicada fins a 1915, quan Die Drei Sprünge donis Wang-lun (Els tres salts de Wang-lun) es va editar, guanyant el Premi Fontane. Durant la I Guerra Mundial Döblin va exercir de metge en l’exèrcit alemany, però va continuar escrivint.

L’any 1929 es va publicar Berlin Alexanderplatz.

Quan els nazis van arribar al poder a Alemanya, Döblin va fugir a Suïssa i després als Estats Units, on va treballar per a la Metro-Goldwyn-Mayer. Va tornar a Alemanya i es va instal·lar a Baden-Baden.

L’any 1956 Döblin va ingressar en un sanatori i va morir a Emmendingen l’any següent.