Col·lecció
De bat a bat, 5

ISBN
84-96061-46-9

Llengua original
Anglès

Pàgines 222

Preu
18,00 €

Comparteix-ho a

David Mackay

Català de retruc

Aquesta és una història que gira al voltant dels fragments d’una vida, aquells bocins que han quedat incrustats a la memòria, sobre els quals reflexiona l’autor, que ha viatjat entre dos mons, la família i l’arquitectura. Tots dos es troben aquí, en un intent de donar sentit al caos aparent, amb salts endavant i enrere en el temps, però, en certa manera, vinculats als llocs.

Un pare irlandès que va començar treballant com a vaquer a l’Argentina, que va volar per França en aquells magnífics aparells voladors d’antany durant la Primera Guerra Mundial, que va ser al costat de De Valera en la revolta de Pasqua de 1916, i una mare criada en el si d’una família victoriana i que després va passar part de la seva vida a l’Àfrica són alguns dels primers fragments de la memòria familiar.

Altres fragments pertanyen a la vida d’un arquitecte a Barcelona amb Josep Martorell i Oriol Bohigas, primer sobrevivint sota el règim franquista i després enmig de l’esclat de la democràcia espanyola. Més endavant, va arribar el privilegi de participar en la rehabilitació urbana de les ciutats europees: a Barcelona amb el disseny de la Vila Olímpica, a Berlín com a assessor del Senat sobre la unificació de la ciutat i a Dublín ajudant a transformar la ciutat com a membre del jurat del crucial concurs per al barri de Temple Bar.

Col·lecció
De bat a bat, 5

ISBN
84-96061-46-9

Llengua original
Anglès

Pàgines 222

Preu
18,00 €

Comparteix-ho a

Mackay, David

D’ascendència anglesa i irlandesa, nascut als anys 30, exerceix com arquitecte des de fa 45 anys a Barcelona amb les seus socis Josep Martorell i Oriol Bohigas juntament amb els nous socis Oriol Capdevila i Francesc Gual i uns 30 col·laboradors més. Ha estat membre del Comitè Assessor del Senat per a la reunificació de Berlín i en el moment de la publicació de Català de retruc era president del Plymouth Design Panel i membre del Dublin Architectural Advisory Panel. Va ser professor convidat a la Washington University i a la London School of Economics. El 2004 va ser distingit Doctor Honoris Causa en Arts per la Plymouth University.