Col·lecció
Singulars,

ISBN
978-84-96061-97-2

Traducció
Montserrat Franquesa, Joaquim Gestí i Andreu Martí

Llengua original
Francès

Pàgines 686

Preu
40,00 €

Comparteix-ho a

Pierre Grimal

Diccionari de mitologia grega i romana

El conjunt d’experiències de la humanitat -destil•lades des dels seus orígens més irracionals- ens són imprescindibles en la necessitat urgent i difícil de trobar significat a les nostres vides.

Els mites clàssics ens aporten recursos per modular i comprendre les emocions, la imaginació i l’intel•lecte. I és així com els mites han exercit una influència innegable en les diferents branques de la nostra cultura: la tradició oral, la filosofia, l’art, la literatura, la política, la religió…

Per això es fa tan necessari tenir a l’abast un diccionari com el que us oferim: un diccionari que ens permeti consultar puntualment un mite, un personatge o una llegenda; que ens proporcioni la translació al català de tota la constel•lació mitològica grega i romana, i la seva explicació sistematitzada; i que estigui pensat no només per afavorir la tasca dels docents i els estudiants, sinó de tot el públic, que, a partir d’ara, disposarà d’una eina de consulta completa.

La majoria de les llegendes que hi apareixen són hel•lèniques, ja que, malgrat que al principi ambdues mitologies seguien camins diferents, la mitologia grega, molt més rica, va acabar per imposar-se. Tanmateix, aquesta imposició posterior no és motiu suficient per deixar de banda les llegendes típicament romanes de valor significatiu que s’han inclòs en el diccionari.

Col·lecció
Singulars,

ISBN
978-84-96061-97-2

Traducció
Montserrat Franquesa, Joaquim Gestí i Andreu Martí

Llengua original
Francès

Pàgines 686

Preu
40,00 €

Comparteix-ho a

Grimal, Pierre

Pierre Grimal (1912 – 1996). Historiador i llatinista francès apassionat per la civilització romana, va promoure l’herència cultural de l’Antiga Roma, tant entre especialistes com per entre el gran públic.

Fou membre de les Acadèmies d’Història de diversos països, així com membre de la Societat Francesa d’Arqueologia Clàssica i la Societat Francesa d’Egiptologia.

més obres de Pierre Grimal a EDICIONS DE 1984

El segle d’August

"Ateses les seves dimensions, és un llibre modèlic, descriu amb lucidesa i encert un període brillant de la història de...

Continua llegint

Llengua original: Francès

5,00 €

La mitologia grega

"En algun moment de la seva història, tots els pobles han sentit la necessitat d’explicar el món." Així comença Pierre...

Continua llegint

Llengua original: Francès

6,00 €