Col·lecció
Mirmanda, 70

ISBN
978-84-92440-35-1

Llengua original
Català

Pàgines 266

Preu
18,00 €

Comparteix-ho a

PREMIS

Finalista Premi Crexells 2010

Pasqual Farràs

El vigilant i les coses

August, un vigilant de posat indiferent però obsessiu i perfeccionista, viu una virulenta lluita interior. Desafectat de tot i de tothom, ha renunciat als records i als plaers i ha anat evitant el desfici dels bons propòsits. I tot per captar la intensitat de cada volva del seu temps. Però aquest comportament que el diferenciava i l’aïllava de tothom, ¿venia d’un fracàs o era el resultat d’un projecte llargament planificat? ¿Era un covard o un heroi?

Un dia el vigilant August té el pressentiment d’un esdeveniment trasbalsador que ho podria capgirar tot. Estranyament desdoblat —alhora espectador i protagonista d’una aventura insòlita—, aquest home que hauria volgut viure sense compromisos i que odiava quedar-se sempre a mig camí de tot, ara es veurà atrapat en les coses quotidianes que amenacen la seva independència. És la vida autèntica que l’obligarà a intervenir.

La manera com aquest singular personatge resoldrà aquests conflictes és el material amb què es basteix aquest llibre fascinant, d’intel·ligents reflexions, i amb una gran capacitat per mostrar-nos el racons més obscurs i incomprensibles de la naturalesa humana.

Col·lecció
Mirmanda, 70

ISBN
978-84-92440-35-1

Llengua original
Català

Pàgines 266

Preu
18,00 €

PREMIS

Finalista Premi Crexells 2010

Comparteix-ho a

Farràs, Pasqual

Pasqual Farràs va néixer a Solsona el 1959. És llicenciat en filologia i treballa a Barcelona com a professor d’institut. El 1999 va publicar La mort del fabulador, la seva primera novel·la. Amb El vigilant i les coses segueix amb un projecte narratiu que tindrà continuïtat amb les dues obres en què està treballant actualment: La necessitat i La vida a la frontera.