Col·lecció
Mirmanda, 8

ISBN
978-84-86540-77-7

Editor
Jordi Castellanos

Llengua original
Català

Pàgines 172

Preu
9,50 €

Comparteix-ho a

Raimon Casellas

Els sots feréstecs

Els sots feréstecs

va ser publicada en volum el març de 1901. Ha estat considerada la primera novel·la modernista perquè va iniciar un dels períodes més productius de la novel·la catalana. L’obra, de fet, es troba en una cruïlla: d’una banda és el resultat de la introducció, a Catalunya, dels corrents simbolistes i decadentistes; de l’altra se situa enmig de la crisi política i social de fi de segle, en els anys d’ascensió del catalanisme i, doncs, de defensa de les actituds regeneracionistes. La novel·la s’encara al fracàs de l’intel·lectual en la seva lluita per regenerar la societat. Paradoxalment, però, obre la novel·la catalana cap allò que s’estava reclamant: tornar a les arrels de l’individu, descobrir la personalitat capaç de sentir i obrar per ella mateixa, de fer-se i fer, com a camí de progrés col·lectiu.

 

Col·lecció
Mirmanda, 8

ISBN
978-84-86540-77-7

Editor
Jordi Castellanos

Llengua original
Català

Pàgines 172

Preu
9,50 €

Comparteix-ho a

Casellas, Raimon

Raimon Casellas (Barcelona, 1855-Sant Joan de les Abadesses, 1910) va ser el crític artístic més important del Modernisme. Redactor de L’Avenç i de La Vanguardia, el 1899 va passar a La Veu de Catalunya com a cap de redacció. Com a narrador va publicar un seguit de contes entorn d’escenes ciutadanes; també La damisel·la santa, una novel·la curta que pot considerar-se un precedent directe d’Els sots ferèstecs. Cal esmentar també la sèrie de narracions Les multituds (1906) i el recull de contes Llibre d’històries (1909)

més obres de Raimon Casellas a EDICIONS DE 1984

Els sots feréstecs

Els sots feréstecs ha estat considerada la primera novel·la modernista perquè va iniciar un dels períodes més productius de la...

Continua llegint

Llengua original: Català

9,50 €