Col·lecció
Mirmanda, 167

ISBN
978-84-16987-18-4

Traducció
Emili Olcina

Llengua original
Anglès

Pàgines 384

Preu
19,50 €

Comparteix-ho a

PREMIS

Premi Costa a la primera novel·la 2016

Francis Spufford

Golden Hill

Premi Costa a la primera novel·la 2016

Una tarda plujosa de novembre, un jove foraster de bona presència, tot just desembarcat, es presenta a la porta d’unes oficines al carrer Golden Hill: és el senyor Smith, amable, encisador, però estranyament propens a alimentar les sospites. I és que té a la butxaca el que sembla ser una lletra per mil lliures, una quantitat enorme, i no vol explicar per què la té, ni d’on ve, ni què pensa fer a les colònies amb tants diners.

De lectura addictiva i rica en el llenguatge i en la percepció històrica, Golden Hill, una sorprenent primera novel·la, tan farcida d’incidents com tot un prestatge de ficció convencional, és un llibre sobre el segle XVIII que té una trama que serpeja a cada capítol i que pinta un quadre fascinant d’una Nova York (on vivien tot just 7.000 persones) xocantment diferent del que després ha estat, però ombrejada subtilment per la gran ciutat que serà, i ja com un lloc on un jove de paraula fàcil pot reinventar-se, enamorar-se… i trobar-se amb un munt de problemes.

Recull de premsa

Montse Camps / CatalunyaRàdio

EFE / LaVanguardia

Míriam Cano / ICat FM

Francesc Ginabreda / Núvol

Sílvia Marimón / Ara

Antonio Lozano / ElPais

Ignasi Gaya / TN Migdia TV3 (min. 36)

Col·lecció
Mirmanda, 167

ISBN
978-84-16987-18-4

Traducció
Emili Olcina

Llengua original
Anglès

Pàgines 384

Preu
19,50 €

PREMIS

Premi Costa a la primera novel·la 2016

Comparteix-ho a

Spufford, Francis

Francis Spufford va néixer el 1964. És l’autor de cinc llibres de no-ficció molt elogiats, qualificats en general pels crítics o bé com a «estranys» o bé com a «brillants», i molt sovint de totes dues maneres. El més recent, Unapologetic, ha estat traduït a tres idiomes; l’anterior, Red Plenty, a nou. Les seves obres han estat preseleccionades o seleccionades per a premis de literatura científica, històrica, política i teològica. El 2007 el van escollir com a membre de la Royal Society of Literature. Ensenya escriptura a l’escola Goldsmiths, de la Universitat de Londres, i viu prop de Cambridge. Golden Hill és la seva primera novel·la, que ha estat guardonada, entre d’altres, amb el premi Costa a la primera novel·la 2016.