Col·lecció
Mirmanda, 6

ISBN
84-86540-74-7

Traducció
Costa – Woith

Llengua original
Alemany

Pàgines 272

Preu
12,50 €

Comparteix-ho a

Jurek Becker

Jakob el Mentider

A les darreries de la Segona Guerra Mundial, els jueus d’un gueto polonès petit i anònim creuen de cop en la possibilitat de sobreviure gràcies a les mentides d’en Jakob. L’humil mentider per misericòrdia anomenat de cognom Heym (“llar”, “pàtria”), protagonitza la història potser més entranyablement representativa de la comunitat judeoalemanya de l’est d’Europa exterminada en massa pels nazis.

Aquesta novel·la en què l’art de contar es combina amb el lirisme més autèntic i amb un humor sorprenent, escrita el 1968 i publicada el 1969 a la desapareguda República Democràtica Alemanya, ha obtingut entre altres guardons el premi Heinrich Mann i, bona prova del seu èxit, ha estat ja objecte de dues versions cinematogràfiques.

Col·lecció
Mirmanda, 6

ISBN
84-86540-74-7

Traducció
Costa – Woith

Llengua original
Alemany

Pàgines 272

Preu
12,50 €

Comparteix-ho a

Becker, Jurek

Jureck Becker (1937-1997) va néixer a la ciutat polonesa de Lódz. D’origen jíddix, va estar ell mateix uns quants anys a diversos ghettos i camps d’extermini. El 1945 es va establir al Berlín Oriental, exclòs del Partit Comunista per la seva solidaritat amb el cantautor Wolf Biermann, va passar el 1977 al Berlín Occidental. Havia ja topat amb la dictadura de Honecker per la seva pròpia obra literària. És l’autor dels guions de la sèrie televisiva Liebling Kreuzberg, ambientada al Berlín reunificat i reiteradament programada per les televisions alemanyes.