Col·lecció
Mirmanda, 26

ISBN
84-96061-37-X

Traducció
Joaquim Gestí i Montserrat Franquesa

Llengua original
Grec

Pàgines 348

Preu
16,00 €

Comparteix-ho a

Soti Triandafílou

La fàbrica de llapis

La fàbrica de llapis és la història de tres generacions al llarg de vuitanta anys, la història d’un dels períodes més convulsos de la humanitat, el de la descolonització, l’emigració, la Gran Guerra, la socialdemocràcia i la Revolució d’Octubre, el triomf del nacionalsocialisme i de l’estalinisme, la revolució tecnològica i la psicoanàlisi.

El Caire, 1866: Stéfanos Asimakis, enginyer d’origen grec, treballa a les obres del Canal de Suez.
La seva és una família diferent de les altres, és conscient de viure el canvi cap al segle XX: el segle dels avenços tecnològics i de les grans ciutats.
El Caire, Zuric, Atenes, Djibouti, Berlín, Sant Petersburg… són els escenaris dels esdeveniments polítics, des de la sagnant descolonització fins a la Revolució d’Octubre, des de la Rússia revolucionària fins a la repressió estalinista. I enmig, els veritables protagonistes: l’amor, la desesperança, el compromís i els capricis de l’atzar.

La fàbrica de llapis és una novel·la on l’epicentre és, per sobre de tot, l’amor als altres, la certesa que els valors humans són invariables i que la felicitat és quelcom que podem atènyer. Per això els seus herois són reals.

Col·lecció
Mirmanda, 26

ISBN
84-96061-37-X

Traducció
Joaquim Gestí i Montserrat Franquesa

Llengua original
Grec

Pàgines 348

Preu
16,00 €

Comparteix-ho a

Triandafílou, Soti

Soti Triandafílou (Atenes, 1957) és doctora en història i civilització nord-americanes, periodista, traductora i professora d’història del cinema. Aquesta formació tan àmplia la converteix, segurament, en una de les escriptores més cosmopolites del panorama literari grec, i també una de les més prolífiques. Començà a escriure l’any 1988; des d’aleshores ha publicat tres col·leccions de relats curts i sis novel·les. L’any 2000 l’èxit aclaparador de La fàbrica de llapis va consagrar-la definitivament com una de les grans escriptores de la Grècia actual.