Col·lecció
Mirmanda, 46

ISBN
978-84-96061-89-7

Traducció
Maria Iniesta i Agulló

Llengua original
Anglès

Pàgines 342

Preu
20,00 €

Comparteix-ho a

PREMIS

Premi Edgar Allan Poe 2007

Jason Goodwin

L’arbre dels geníssers

Istanbul, any 1836. Europa està en vies de modernitzar-se i l’Imperi otomà es veu obligat a seguir-ne exemple. Tanmateix, just en el moment en què el sultà planifica una sèrie de reformes radicals per evitar l’enrunament de l’Imperi, quatre assassinats amenacen el delicat equilibri de poder a la cort.

Només Yashim Togalu, un insòlit investigador, és capaç de descobrir-ne els autors. Home brillant, amant de la cuina i de les novel·les franceses, té la rara qualitat de passar desapercebut fins i tot en l’intrigant i delicat ambient de l’harem, ja que… és un eunuc.

Endinsant-se en els carrerons estrets i tortuosos de la ciutat, flairant-ne les olors, i encara més en el seu passat tumultuós, Yashim descobreix que algunes persones estan disposades a fer el que calgui per preservar les tradicions de l’Imperi otomà.

Escrit amb una prosa àgil i una enginyosa tècnica narrativa, L’arbre dels geníssers presenta un extraordinari elenc de personatges, que, envoltats de sensualitat i decadència, experimenten perilloses intrigues polítiques i personals. Però els més foscos de tots plegats són els geníssers, que durant quatre-cents anys van ser els soldats d’elit de l’Imperi, però quan el seu poder va ser massa gran els van eliminar.

Amb aquesta obra Goodwin crea el personatge detectivesc Yashim Togalu, que té continuïtat en la seva nova obra apareguda recentment i adquirida també per Edicions de 1984.

Col·lecció
Mirmanda, 46

ISBN
978-84-96061-89-7

Traducció
Maria Iniesta i Agulló

Llengua original
Anglès

Pàgines 342

Preu
20,00 €

PREMIS

Premi Edgar Allan Poe 2007

Comparteix-ho a

Goodwin, Jason

Jason Goodwin va quedar captivat per Istanbul mentre estudiava història bizantina a la Universitat de Cambridge. Fa quinze anys va fer una peregrinació de sis mesos per l’Europa de l’Est fins arribar per primera vegada a la ciutat. Va plasmar aquest viatge en A peu fins al Corn d’Or, que va guanyar el premi John Llewellyn Rhys/Mail on Sunday del 1993. A Edicions de 1984 hem publicat L’arbre dels geníssers, que va rebre el premi Edgar Allan Poe l’any 2007, i La serp de pedra

més obres de Jason Goodwin a EDICIONS DE 1984

L’arbre dels geníssers

Europa es modernitza a marxes forçades i l'Imperi otomà no pot quedar-se enrere. Però quan el sultà planifica una sèrie de...

Continua llegint

Llengua original: Anglès

9,90 €

La carta Bellini

A Istanbul, el nou sultà demana a en Yashim Togalu, un dels antics homes de confiança del seu pare, que...

Continua llegint

Llengua original: Anglès

20,00 €

La serp de pedra

Istanbul, 1838. El sultà Mahmut II, artífex de la reforma otomana, agonitza al seu palau a la riba del Bòsfor,...

Continua llegint

Llengua original: Anglès

20,00 €