Col·lecció
Mirmanda, 20

ISBN
84-96061-07-8

Traducció
Joaquim Gestí i Montserrat Franquesa

Llengua original
Grec

Pàgines 292

Preu
14,00 €

Comparteix-ho a

Dora Giannakopoulou

L’emprova del vestit de núvia

Dora Giannakopoulou

va néixer a l’illa grega de Mitilini, a l’Egeu oriental. Estudià art dramàtic a Atenes i de seguida començà a interpretar papers importants a l’escena teatral del seu país. A partir dels 70 inicià la seva col•laboració com a cantant amb el compositor grec Mikis Theodorakis, amb el
grup del qual s’exilià a Europa durant la dictatura dels Coronels. Després d’una carrera artística plena d’èxits, s’inicià en el món de la literatura grega l’any 1993 amb l’obra que ara presentem, L’emprova del vestit de núvia, que va tenir una aclaparadora acollida entre els lectors grecs.
El llibre ha estat reeditat més de seixanta vegades i portada a la petita pantalla amb gran èxit. És autora d’altres novel•les com La gran còlera (1996) Amb els ulls de l’amor (1999) i, recentment, Les tres vídues (2002).

L’emprova del vestit de núvia agafa com a pretext una turmentada història d’amor traÏció i gelosia per mostar-nos un dels perïodes més cruents i terribles de la història del la Grècia moderna: l’ocupació nazi del país durant la Segona Guerra Mundial.
L’any 1939, amb el rerefons de l’ascens al poder de Hitler i la seva polïtica bel•licista, un jove comisari de policia grec, en Petros Manyàs, s’ha de posar al servei d’un vell amic del seu pare per resoldre el cas d’un anònim enviat a la seva neboda Anguelikí, la vigilia del seu casament. La carta acusa d’infidel el seu promès Apostolos. Així comença una investigació, inicialment intranscedent i enutjosa pel policia, que canviarà la vida dels protagonistes.

 

Col·lecció
Mirmanda, 20

ISBN
84-96061-07-8

Traducció
Joaquim Gestí i Montserrat Franquesa

Llengua original
Grec

Pàgines 292

Preu
14,00 €

Comparteix-ho a

Giannakopoulou, Dora

Dora Giannakopoulou va néixer a l’illa grega de Mitilini, a l’Egeu oriental. Estudià art dramàtic a Atenes i de seguida començà a interpretar papers importants a l’escena teatral del seu país. A partir dels 70 inicià la seva col·laboració com a cantant amb el compositor grec Mikis Theodorakis, amb el grup del qual s’exilià a Europa durant la dictadura militar dels Coronels. Després d’una carrera artística plena d’èxits, s’inicià en el món de la literatura grega l’any 1993 amb L’emprova del vestit de núvia, que va tenir una aclaparadora acollida entre els lectors grecs. És autora d’altres novel·les com La gran còlera (1996), Amb els ulls de l’amor (1999) i Les tres vídues (2002).