Col·lecció
De bat a bat, 10

ISBN
978-84-92440-05-4

Traducció
Lourdes Bigorra

Llengua original
Francès

Pàgines 316

Preu
18,00 €

Comparteix-ho a

Jean-Pierre Filiu

Les fronteres de la Jihad

L’assassinat del comandant Massud un 11 de setembre va segellar la transformació de l’Afganistan en el primer emirat terrorista de la història.

Al-Qaida va buscar durant deu anys la manera d’ocupar un territori de manera permanent des d’on projectar la seva subversió terrorista. I, per això, nomaditza la Jihad d’una terra a una altra per tal de vampiritzar els combats nacionals que es produeixen a diferents territoris i recuperar-los per a la seva Jihad global. En la mesura en què se li disputa aquest monopoli, la guerra contra el terrorisme d’Al-Qaida té totes les possibilitats de ser guanyada.

Per entendre aquest conflicte fonamental al cor de la Jihad, Jean-Pierre Filiu ens submergeix en les arrels històriques de l’islam i ens esbossa un fresc de les Jihads de resistència anticolonial. Ens descriu la matriu de les Jihads contemporànies a l’Afganistan, la importació de Jihads devastadores a Bòsnia, a Txetxènia o al Caixmir, que han imposat el seu jou a les poblacions locals.

Comprendre els envits reals i les fronteres d’aquesta guerra de Jihads és l’ambició d’aquest llibre que es nodreix a les millors fonts.

Col·lecció
De bat a bat, 10

ISBN
978-84-92440-05-4

Traducció
Lourdes Bigorra

Llengua original
Francès

Pàgines 316

Preu
18,00 €

Comparteix-ho a

Filiu, Jean-Pierre

Jean-Pierre Filiu, historiador i arabista, ha format part de missions humanitàries al Líban i l’Afganistan. Actualment és professor associat a l’Institut d’Estudis Polítics de París.