Col·lecció
Assaig, 5

ISBN
84-96061-13-2

Traducció
Teresa Porredon i Bernaus

Llengua original
Francès

Pàgines 142

Preu
12,00 €

Comparteix-ho a

Loïc Wacquant

Les presons de la misèria

Denúncia de la “violència urbana”, encerclament intensificat dels barris anomenats “sensibles”, repressió accentuada de la delinqüència juvenil i perseguiment dels sense sostre, toc de queda i “tolerància zero”, augment continuat de la població carcerària, control punitiu dels beneficiaris d’ajuts: per tot arreu a Europa es manifesta la temptació de recolzar-se en les institucions policíaques i penitenciàries per combatre els desordres derivats de la desocupació, la imposició del treball precari i les retallades de la protecció social. Aquesta obra assenyala el camí pel qual aquest nou “sentit comú” punitiu, elaborat als Estat Units per una xarxa de think tanks neoconservadors, s’ha internacionalitzat, a instàncies d’una ideologia econòmica neoliberal de la qual és l’expressió en matèria de justícia. El pas de l’Estat providència a l’Estat penitència anuncia la presència d’una nova forma de governar la misèria, que uneix la mà invisible del mercat del treball desqualificat i sense normes amb el braç fort d’un aparell penal agressiu i omnipresent. Els Estats Units han optat clarament per la criminalització de la misèria com a resposta davant la inseguretat salarial i social. Europa s’enfronta a un dilema històric entre la penalització de la pobresa i la creació d’un Estat social digne d’aquest nom.

Les presons de la misèria s’ha traduit a catorze llengües.

Loïc Wacquant és professor de Sociologia de la Universitat de Califòrnia, investigador del Centre de Sociologie Européenne del Collège de France i membre fundador del grup d’acadèmics crítics francesos Raisons d’agir.

Col·lecció
Assaig, 5

ISBN
84-96061-13-2

Traducció
Teresa Porredon i Bernaus

Llengua original
Francès

Pàgines 142

Preu
12,00 €

Comparteix-ho a

Wacquant, Loïc

més obres de Wacquant, Loïc a Edicions1984

Pàries urbans

Existeix el temor que l’explosió de violència que ha sacsejat els barris perifèrics de les grans ciutats franceses, com també...

Continua llegint

Llengua original: Francès

18,00 €

Castigar els pobres

Als Estats Units, la dècada dels 90 va estar marcada pel procés de desregulació i de reconversió del mercat de...

Continua llegint

Llengua original: Francès

20,00 €

Cos i ànima: Quaderns etnogràfics d’un aprenent de boxejador

A l’agost del 1988, com a conseqüència d’un cúmul de circumstàncies, em vaig inscriure en un club de boxa d’un...

Continua llegint

Llengua original: Francès

18,00 €