Llop entre llops
Després de la publicació d’I ara què, homenet? i de la versió íntegra de Sol a Berlín, presentem al lector Llop entre llops, la gran obra mestra de Hans Fallada.
Ambientada durant la República de Weimar, la novel·la Llop entre llops fa un retrat del col·lapse de la cultura, l’economia i la política alemanyes durant els anys posteriors a la Primera Guerra Mundial, i de la dura lluita de l’home del carrer per sobreviure a aquesta catàstrofe.
«Som a Berlín, al carrer de Georgenkirch, tercer pati interior, quart pis, juliol del 1923, el dòlar costa de moment —a les sis del matí— 414.000 marcs.»
Així comença aquesta novel·la, ràpida i vibrant com un thriller, fascinant com una bona novel·la històrica i escrita amb un lirisme impactant: Llop entre llops descriu la vida a Alemanya en aquells temps ombrívols en què la incertesa quotidiana abocava els seus habitants a sortides extremes i mai abans imaginades.
Diu Alfred Kazin, al The New York Times: «La seva novel·la més ambiciosa… profundament commovedora… l’autor evoca més del que es pot suportar, però no més del que cal aprendre, interioritzar i entendre».
L’any 1937 aconsegueix publicar Llop entre llops. Menyspreat i arraconat pel règim nazi, va viure els darrers anys de la seva vida en un constant entrar i sortir dels sanatoris. El 1947, mentre preparava la publicació de Sol a Berlín, Fallada va morir d’un atac de cor.
Rudolf Ditzen, àlies Hans Fallada (1893-1947), va ser tresorer, administrador i comptable en diverses finques rurals entre 1915 i 1925; entre 1928 i 1931, va ser escrivent d’adreces, publicista i empleat en una editorial. Els seus contemporanis el veien com un dels líders del nou moviment literari alemany que cercava el realisme i l’objectivitat. El 1920 va publicar la seva primera novel·la, Der junge Goedeschal. La seva novel·la I ara què, homenet? (1932), traduïda a moltes llengües, el va convertir en un autor reconegut internacionalment. Altres obres de l’autor són: Llop entre llops (1937), Sol a Berlín (1947), Aquest cor que et pertany (1939) i L’home que volia arribar lluny (1941).
més obres de Hans Fallada a EDICIONS DE 1984
Si algú s’ha preguntat què feien els alemanys del carrer mentre Hitler era al poder, aquest és el seu llibre....
Llengua original:
Alemany
Finals d’abril de 1945. Malgrat que la guerra ja s’ha acabat a Europa, el doctor Doll, un pessimista moderat, encara...
Llengua original:
Alemany
Una història d’amor elegant, tendra i inusual entre dues persones del tot diferents: el nen consentit de casa bona que...
Llengua original:
Alemany
L’home que volia arribar lluny
Karl Siebrecht, un noi orfe de setze anys, arriba a Berlín acaronant un gran somni: conquerir la ciutat. Càndid i...
Llengua original:
Alemany
Alemanya, anys 30. El nen i la Xaieta —respectivament, Johannes Pinneberg, petit comptable de províncies, i Emma Mörschel, filla d’obrers—...
Llengua original:
Alemany