Col·lecció
Mirmanda, 114

ISBN
978-84-15835-15-8

Llengua original
Català

Pàgines 320

Preu
16,90 €

Comparteix-ho a

Pere Audí

Malanyet

Malanyet és el nom d’una barriada popular de Falset envoltada pels petits pobles de la comarca del Priorat com ara el Masroig, els Guiamets, el Molar, Marçà, Bellmunt, Capçanes… Pere Audí Ferrer ens trasllada a aquelles terres al principi del segle xx.

Hi són tots: carlins, lligaires, anarquistes, el sometent, la guàrdia civil, jornalers, minyones, capellans i agitadors de tota mena.

Cada capítol té el nom d’un personatge protagonista i, a través dels seus ulls, veiem el que passava dia a dia. La majoria de les històries són fets documentats, tot i que la posada en escena és inventada.

La vida social, les peripècies polítiques i la seva relació amb el que passava al món s’expliquen amb una ironia molt pròpia de la gent senzilla que pren distància del drama de la seva vida i fa del viure el moment l’única manera de no amargar-se.

La sang arriba al riu tal com, efectivament, passava aleshores. Els eufemismes no estaven al seu abast: hi havia amics i enemics irreconciliables. Els rics vivien molt bé; els de sota, força malament. De fet… com ara.

Blog de l’autor

Col·lecció
Mirmanda, 114

ISBN
978-84-15835-15-8

Llengua original
Català

Pàgines 320

Preu
16,90 €

RECULL DE PREMSA I MITJANS

Reus Digital
Propera parada: cultura
El Punt Avui J. Capdevila

Comparteix-ho a

Audí, Pere

Pere Audí Ferrer va néixer a Tortosa el 1956. Va estudiar Magisteri i algun curs d’Història a la Universitat de Barcelona i a la UNED, si bé no ha acabat la llicenciatura. Malgrat tot, ha investigat sobre la història de Tortosa a l’edat moderna i la història del Priorat. Com a primer fruit d’aquesta recerca va publicar «El Porvenir» 1916-1936: vint anys de cooperativisme obrer a Falset. Amb aquest treball va guanyar el 2004 el premi Jaume Ardèvol i Cabrer. El 2010 va publicar Cooperativistes, anarquistes i capellans al Priorat (1920-1923), treball amb què va guanyar el mateix premi el 2009. Encara que sempre li ha agradat escriure, no va ser fins al 2009 que s’hi va posar de debò i va començar a escriure l’obra que ara teniu a les mans.