Col·lecció
De bat a bat, 16

ISBN
978-84-92440-64-1

Llengua original
Català

Pàgines 126

Preu
8,50 €

Comparteix-ho a

Joaquim Aloy

Qui és Macià?

Qui és Macià?

explica d’una manera amena i divulgativa els episodis fonamentals de la vida de Francesc Macià, l’Avi: una història apassionant d’una personalitat clau de la història contemporània de Catalunya. Un home honest, fidel als seus ideals, audaç, carismàtic, modern, que va saber connectar amb la seva gent i es guanyà l’estima de tot un poble.

«A Catalunya estan units el problema social i el problema nacional, i no es pot resoldre l’un sense resoldre l’altre.»
Francesc Macià

 

Col·lecció
De bat a bat, 16

ISBN
978-84-92440-64-1

Llengua original
Català

Pàgines 126

Preu
8,50 €

Comparteix-ho a

Aloy, Joaquim

Joaquim Aloy i Bosch (Manresa, 1956) és historiador i autor de diferents webs, publicacions, documentals i exposicions sobre la República, la Guerra Civil i el franquisme. És un apassionat de la recerca. Fa poc temps, va trobar en un arxiu d’Amsterdam el manuscrit inèdit de Carme Ballester que narra la detenció i l’empresonament del president Lluís Companys.

És creador del portal telemàtic memoria.cat, que agrupa una vintena de webs, del qual és autor o coautor. Memoria.cat s’ha convertit en un referent de la memòria històrica per la quantitat i qualitat dels seus continguts i la seva voluntat divulgadora. L’any 2007, Aloy va rebre el Premi Bages de Cultura, concedit per Òmnium Cultural «pel seu treball de recerca, investigació i divulgació de temes relacionats amb la memòria històrica, així com la tasca de recuperació de personalitats i persones anònimes».