Col·lecció
Butxaca 1984,

ISBN
84-96061-32-9

Traducció
Joaquim Gestí

Llengua original
Francès

Pàgines 138

Preu
8,00 €

Comparteix-ho a

Jean Brun

Sòcrates

El personatge de Sòcrates ha plantejat sempre a la civilització occidental una paradoxa curiosa: tota la història de la filosofia grega està tradicionalment organitzada al seu voltant, però no sabem qui fou realment Sòcrates.
Sòcrates, com diu Jean Brun, és un “fet històric” que escapa a la història i la seva influència ha estat encara més gran si tenim en compte que no va deixar cap obra i que només el coneixem pels testimonis dels seus contemporanis, testimonis que ens diuen massa o massa poc de la seva personalitat i que sovint entren en contradicció.
Més enllà del personatge, però, hi ha el missatge i la vigència del pensament socràtic. Malgrat els jutges que el van voler reduir al silenci, aquesta veu que s’alçà a Atenes fa més de 2300 anys no ha deixat mai de sentir-se, i les seves màximes, “coneix-te a tu mateix”, “només sé que no sé res”… continuen sent motiu de reflexió per a qualsevol que es plantegi l’actitud ètica de l’home respecte a ell mateix i al món que l’envolta.

Col·lecció
Butxaca 1984,

ISBN
84-96061-32-9

Traducció
Joaquim Gestí

Llengua original
Francès

Pàgines 138

Preu
8,00 €

Comparteix-ho a

Brun, Jean

Especialista en Aristòtil i la filosofia grega, també va escriure extensament sobre Kierkegaard i la filosofia cristiana. Gran divulgador de la filosofia antiga i autor prolífic. Brun va col·laborar amb la revista Catholica des de 1991 fins a la seva mort el 1994.