«Els germans Burgess», la nova novel·la d'Elizabeth Strout.

9 setembre, 2013

Després de l’aclamada Olive Kitteridge (que va merèixer els premi Pulitzer 2009 i Lllibreter 2010), Elizabeth Strout torna a les llibreries catalanes amb Els germans Burgess, la consagració d’una gran escriptora

Burgess200Hi ha en Jim, un advocat triomfador. Hi ha en Bob, a qui l’empaita un perdurable sentiment de pèrdua i de fracàs. I la Susan, germana bessona d’en Bob, esquerpa i agra, l’única dels tres que encara viu a Shirley Falls, a l’estat de Maine. Aquests són els germans Burgess, que veuran aviat com un fet escandalós tensa els fràgils vincles que els uneixen: en Zach, el fill adolescent i solitari de la Susan, és acusat d’haver fet rodolar un cap de porc congelat cap a les portes d’una mesquita, i es desferma una tempesta judicial en una societat que es mou entre la condescendència i la por als nouvinguts.

Els significats dels petits gestos i accions entre els germans Burgess els portaran a remoure els fonaments del seu passat en comú i el lector a explorar els replecs de l’ànima de cada un d’ells, de la mateixa manera que ens guiaran per la quotidianitat enrarida d’una societat complexa i canviant.

Trenar motius, relacions, mitjans i problemes amb la solvència i el mestratge d’Elizabeth Strout està a l’abast de pocs escriptors. Els germans Burgess arriba per confirmar el que ja sabíem des d’Olive Kitterigde: estem davant d’una de les grans narradores del nostre temps.

Elizabeth Strout va néixer a Portland, Maine, l’any 1956. És autora de diverses novel·les, entre les quals destaquen Abide with Me, Amy and Isabelle, que va ser finalista dels premis PEN/Faulkner i Orange 2000, i Olive Kitteridge, guardonada amb el premis Pulitzer 2009 i Llibreter 2010. Els seus relats curts han estat publicats en nombroses revistes de prestigi, com ara The New Yorker i The New York Times.

Comparteix-ho a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *