Novetat editorial: «La setena funció del llenguatge», de Laurent Binet. Traducció de Josep Alemany

6 octubre, 2016

Un thriller irresistible, una sàtira descarada i divertida.
Télérama

.

El llibre hauria pogut escriure un Houellebecq de bon humor.
Natalie Levisalles, Libération

.

Entre l’erudició i una pel·li boja de Tarantino
Guy Duplat / Le Libre Belgique

.

400funciollenguatgeEl 25 de febrer de l’any 1980, el prestigiós semiòleg Roland Barthes és atropellat per una furgoneta. No trigarà a morir, fet que deixa tota la comunitat intel·lectual francesa en estat de xoc. El president de la República, Giscard d’Estaing, encarrega al comissari Bayard, un policia horroritzat amb la idea que els socialistes francesos ocupin el poder, d’iniciar la investigació de les estranyes circumstàncies de la seva mort, amb l’oculta esperança de descobrir algun escàndol que enterboleixi l’inici imminent de la campanya electoral. ¿Què hi feia Barthes, dinant amb Mitterrand, el dia del seu accident?

Bayard, ignorant de tot el que tingui a veure amb la semiòtica i la lingüística, pren com a assistent un jove professor que el guiarà pel laberint de la teoria i per la pràctica de les vides dissolutes, vanitoses, brillants i extremament competitives dels més grans intel•lectuals del moment.

¿On acaba la història i on comença la ficció? ¿On comença la realitat dels fets i on arranca la sàtira sagnant? I per sobre de tot, ¿quina pot ser aquesta setena funció del llenguatge que ha matat Roland Barthes i ha posat en peu de guerra els departaments de semiòtica i els serveis d’intel•ligència de mig món? Estem davant d’un thriller polític, filosòfic i —si se’ns permet l’expressió— semiòtic, que ha dividit França entre l’escàndol i la rialla.

laurent-binet-trabalibrosLaurent Binet va néixer l’any 1972 a París. Va fer el servei militar a Eslovàquia i ha viscut a Praga. Catedràtic d’institut de l’àmbit de lletres, és professor de francès a Seine-Saint-Denis i professor d’universitat. La setena funció del llenguatge és la seva segona obra i ha estat guardonada amb el premi de novel·la FNAC 2015 i el premi Interallié 2015. La seva primera novel·la HHhH, guanyadora del premi Goncourt a la primera novel·la 2010, va ser publicada en aquesta mateixa col·lecció.

Comparteix-ho a

Una resposta a “Novetat editorial: «La setena funció del llenguatge», de Laurent Binet. Traducció de Josep Alemany”

  1. […] Laurent Binet entaularà conversa amb Marina Espasa per parlar-nos de la seva darrera novel·la, La setena funció del llenguatge. L’acte començarà a les 19.30 […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *