Comparteix-ho a:

Ventura Ametller

Ventura Ametller (Pals, 1933 – Mataró, 2008), veterinari de professió, va ser un escriptor singular i extemporani, quasi furtiu. Bonaventura Clavaguera i Clavaguera, batejat per Salvador Espriu amb el nom de ploma de Ventura Ametller, va escriure tota la seva vida de manera discreta, metòdica i rigorosa. De la seva obra s’ha publicat l’assaig Teoria general de l’universalisme (1979), prologat pel seu amic Josep Pla; els llibres de poemes El primer quadern de Bel Dezir (Premi de Poesia Marià Manent, 1981); Paradigmes esotèrics (1991) i Antologia d’emergència (2016), i les novel·les Summa kaòtica (1986) i Resta kaòtica (2008).

Intel·lectual de primer ordre, enamorat de l’art i la música, inquiet i àvid de coneixement, la seva vida va transcórrer treballant en un escorxador, aliena als cercles literaris del moment. Un outsider de difícil classificació, encara avui.

més obres de Ventura Ametller a EDICIONS DE 1984

Poesia completa

Ventura Ametller és un escriptor polièdric d’un interès i d’una qualitat indiscutibles, editat fins ara d’una manera massa fragmentària i...

Continua llegint

Llengua original: Català

31,00 (tots dos volums) €