Col·lecció
Novetats
Mirmanda, 98

ISBN
978-84-18858-63-5

Traducció
Miquel Cabal Guarro

Llengua original
Rus

Pàgines 160

Preu
18,90 €

Comparteix-ho a

Marina Tsvetàieva

El Diable i altres relats

Durant la dècada de 1930 —la dècada de la misèria i de la prosa—, en apartaments foscos de diverses ciutats franceses, Marina Tsvetàieva va escriure les peces que formen part d’aquest volum: «El Diable», «La mare i la música» i «La casa del Vell Pimen». Tres relats que fan sortir a la llum els llocs amagats de la infantesa de Tsvetàieva. El seu món, dominat per les tres emes (la mort, la mare i els mots), és un món profundament sensorial i desconegut, del qual acabarà brollant tota la seva poesia.

Amb una llengua plena de paranys, de jocs, de ritmes i de rimes, i amb un imaginari carregat d’imatges i referències religioses, culturals, lingüístiques i infantils, les tres peces del volum ens serveixen per presentar la prosa d’aquesta creadora fervorosa per primera vegada en català.

Col·lecció
Novetats
Mirmanda, 98

ISBN
978-84-18858-63-5

Traducció
Miquel Cabal Guarro

Llengua original
Rus

Pàgines 160

Preu
18,90 €

RECULL DE PREMSA I MITJANS

El Punt Avui - Xènia Dyakonova
Núvol - Irene Alerm Pou

Comparteix-ho a

Tsvetàieva, Marina

Prohibida a la Unió Soviètica fins a vint anys després de la seva mort, Marina Ivànovna Tsvetàieva (Moscou, 1892  ̶  Ielàbuga, 1941) és una de les grans poetes de la història de la literatura i una veu inclassificable. D’adolescent, pogué estudiar i viatjar per Europa i, a divuit anys, s’autoedità el primer recull de poemes. Però el moment polític la condemnà a la precarietat i l’alienació: s’exilià primer a Praga, després a París i tornà a l’URSS l’any 1939. Allà se suïcidà a quaranta-vuit anys, després de ser evacuada de Moscou a causa de l’entrada de l’exèrcit nazi. Malgrat el seu periple, ens llegà una obra vasta i particularíssima, que inclou poesia, prosa, teatre, assaig, dietaris, correspondència, i traduccions de Rilke, Baudelaire o Lorca.

més obres de Tsvetàieva, Marina a Edicions1984

Fites

Poeta del foc, psique russa, sibil·la: Tsvetàieva no admet cap etiqueta perquè en crea una de pròpia. No accepta lleis...

Continua llegint

Llengua original: Rus

19,80 €