Col·lecció
Mirmanda, 42

ISBN
978-84-96061-79-8

Editor
Miquel Oller

Llengua original
Català

Pàgines 188

Preu
15,00 €

Comparteix-ho a

Santiago Rusiñol

El poble gris

«El poble gris, en el fons, és un llibre tan aterridor com Els sots feréstecs d’en Casellas»: així sentenciava la crítica l’aparició de l’obra. Aterridor, terrible i devastador, són adjectius habituals en les ressenyes que van acompanyar la publicació. El poble gris (1902) és un recull de trenta narracions en les quals la mirada irònica, relativista i escèptica que les recorre de cap a cap, actua de filtre homogeneitzador. Són mostres representatives de la literatura de viatges amb què l’artista es va iniciar en el terreny de la literatura i que mai no va deixar de conrear. És una visió de la realitat més punyent com més efectiu és el joc literari que proposa l’obra, amb la construcció d’una veu narrativa distanciada, subtilment irònica, que constitueix un gran encert.

Col·lecció
Mirmanda, 42

ISBN
978-84-96061-79-8

Editor
Miquel Oller

Llengua original
Català

Pàgines 188

Preu
15,00 €

Comparteix-ho a

Rusiñol, Santiago

Santiago Rusiñol (Barcelona, 1861 – Aranjuez, 1931), pintor, escriptor i col·leccionista, va ser un dels creadors catalans més importants de la seva època. Conegut popularment per L’auca del senyor Esteve (1907), va explorar l’estètica simbolista i l’humor popular, va sorprendre el públic amb obres de teatre polèmiques i va enfrontar-se al noucentisme publicant a L’Esquella de la Torratxa un «Glossari» alternatiu al d’Eugeni d’Ors. Amb un peu a París i l’altre a Barcelona, va contribuir com pocs a introduir la modernitat artística al nostre país.

 

més obres de Santiago Rusiñol a EDICIONS DE 1984

Oracions

Les Oracions, publicades el 1897, són el primer llibre de proses poètiques de la literatura catalana. Editades amb dibuixos de...

Continua llegint

Llengua original: Català

18,00 €