Col·lecció
1984 Poesia, 23

ISBN
978-84-16987-31-3

Editor
Raül Garrigasait

Llengua original
Català

Pàgines 192 / plec de color de 32

Preu
18,00 €

Comparteix-ho a

Santiago Rusiñol

Oracions

Les Oracions, publicades el 1897, són el primer llibre de proses poètiques de la literatura catalana. Editades amb dibuixos de Miquel Utrillo i partitures d’Enric Morera, Rusiñol les va concebre com una obra d’art total, una obra consagrada a la bellesa més pura en un món dominat per la pressa, el progrés numèric i el positivisme. Les Oracions, sorgides del plaer de la contemplació silenciosa, són pregàries estètiques adreçades a l’alba, a la boira, a la infantesa, a l’amor o als xiprers, i també a l’art tocat per la mà divina com el de les piràmides, l’Alhambra o el Partenó. Escrites en una llengua eufònica i vibrant, constitueixen l’obra poètica més important de Rusiñol: poesia que s’acosta a la meravella del món, poesia que atura el temps.

Per primer cop des de l’edició del 1897, el volum que teniu a les mans presenta l’obra tal com la va pensar inicialment Rusiñol, amb les il·lustracions d’Utrillo i les músiques de Morera.

LECTURA BREU

A LA ROSADA 

Al despertar a la llum, lo primer que degué veure l’home devien ser les plantes plenes de llàgrimes. Tot just naixien a la claror i ja ploraven. Les perles s’escorrien per ses fulles, relliscaven amoroses, es gronxaven suspeses, blanques de la més clara puresa; i en sa tersíssima pell reflectaven, com un mirall sens taca, el món que veien néixer, amb els colors de l’arc iris.

«¿Per què ploren les plantes? ¿Per què plorant reneixen i s’estiren? I ¿per què obren els llavis fibrosos per xuclar-les cor endins?» degué l’home preguntar-se. Potser perquè l’aigua que frueixen té l’agredolç d’una alegre tristesa, que també plorant el cor s’eixampla, i les llàgrimes reconforten, quan vénen a dar la vida.

Resem per elles, si baixen de l’aurora que despunta.

 

Col·lecció
1984 Poesia, 23

ISBN
978-84-16987-31-3

Editor
Raül Garrigasait

Llengua original
Català

Pàgines 192 / plec de color de 32

Preu
18,00 €

RECULL DE PREMSA I MITJANS

Catorze - tast editorial
La Vanguardia - Magí Camps
Teresa Costa-Gramunt - Núvol
Xavier Graset - El Punt Avui
Jordi Llavina - Ara Llegim

Comparteix-ho a

Rusiñol, Santiago

Santiago Rusiñol (Barcelona, 1861 – Aranjuez, 1931), pintor, escriptor i col·leccionista, va ser un dels creadors catalans més importants de la seva època. Conegut popularment per L’auca del senyor Esteve (1907), va explorar l’estètica simbolista i l’humor popular, va sorprendre el públic amb obres de teatre polèmiques i va enfrontar-se al noucentisme publicant a L’Esquella de la Torratxa un «Glossari» alternatiu al d’Eugeni d’Ors. Amb un peu a París i l’altre a Barcelona, va contribuir com pocs a introduir la modernitat artística al nostre país.

 

més obres de Santiago Rusiñol a EDICIONS DE 1984

El poble gris

«El poble gris, en el fons, és un llibre tan aterridor com Els sots feréstecs d’en Casellas»: així sentenciava la...

Continua llegint

Llengua original: Català

15,00 €