Col·lecció
Mirmanda, 2

ISBN
84-86540-61-5

Traducció
Artur Quintana i Font

Llengua original
Anglès

Pàgines 200

Preu
13,00 €

Comparteix-ho a

John Millington Synge

Les illes Àran

William B. Yeats va recomanar a Synge que anés a les illes Àran i que escrivís sobre l’experiència, perquè estava convençut que aquesta li seria extraordinàriament valuosa. I així fou: les diverses estades que el jove escriptor hi va fer entre el 1896 i el 1901 li van causar un impacte tan fort, que van influir de manera decisiva tota la seva producció dramàtica posterior.

Les illes Àran és un relat a mig camí entre el diari personal i l’assaig, amb una prosa d’una gran bellesa, que il·lustra l’extrema duresa que la força dels elements imposa a la vida quotidiana dels seus habitants. Tanmateix, el paisatge àrid, gairebé desolat, de les tres illes, sotmès sovint al vent, la pluja i els temporals, preserva una existència senzilla lligada a les creences i els costums més ancestrals, on les accions de les fades són tan reals com els dòlmens o com la llana dels vestits. Com Synge mateix expressa: (…) sentia que aquest petit racó de la fi del món, i la gent que hi viu, tenen una pau i una dignitat, de les quals nosaltres n’estem exclosos per sempre més”.

Col·lecció
Mirmanda, 2

ISBN
84-86540-61-5

Traducció
Artur Quintana i Font

Llengua original
Anglès

Pàgines 200

Preu
13,00 €

Comparteix-ho a

Synge, John Millington

John Millington Synge va néixer a Rathfarnham, a prop de Dublín, el 1871. Entre els seus escrits s’hi troben alguns articles i assajos sobre literatura celta medieval i sobre el moviment intel·lectual irlandès, però sobretot en destaquen les obres de teatre In the Shadow of the Glenn, Genets cap a la mar i The Playboy of the Western World, que van ajudar a crear una situació nova per al teatre irlandès i el reconeixement de la llengua i la cultura tradicionals a Irlanda.

més obres de Synge, John Millington a Edicions1984

Viatges per Irlanda

John Millington Synge, un dels més grans dramaturgs irlandesos del segle xx ―i, probablement, el més original―, va ser, també,...

Continua llegint

Llengua original: Anglès

17,50 €