Col·lecció
Mirmanda, 174

ISBN
978-84-16987-29-0

Traducció
Oriol Ampuero

Llengua original
Anglès

Pàgines 208

Preu
17,50 €

Comparteix-ho a

John Millington Synge

Viatges per Irlanda

John Millington Synge, un dels més grans dramaturgs irlandesos del segle xx ―i, probablement, el més original―, va ser, també, un dels escriptors de viatges més fascinants de la centúria. En els seus llibres de viatges va trobar una manera d’escriure sobre Irlanda profundament intuïtiva, però alhora clarament antiromàntica; la lenta desaparició d’aquell món l’imbuïa de malenconia, i, tot i estimar obertament els indrets isolats i la seva gent, renuncià a idealitzar-los. A Connemara, Synge viatjava acompanyat del pintor Jack B. Yeats, germà petit del poeta W. B. Yeats. En canvi, Synge va viatjar sol per Wicklow i l’oest de Kerry. Aquest llibre, publicat originàriament amb el títol de Viatges per Wicklow, l’oest de Kerry i Connemara, va aparèixer el 1910, un any després de la mort de l’autor a trenta-vuit anys.

Synge va treballar la llengua com si fos argila i va crear ritmes i frases d’una quietud i una sensualitat sorprenents. En el seu relat d’una Irlanda sota la pressió de la modernitat, donà compte de tot el que subsistia d’un món antic, un món on va trobar tresors que calia conservar. Creà un estil de prosa d’una bellesa perdurable, en acordança amb els indrets remots per on vagarejava. Ja sigui en la seva literatura de viatges o en el seu teatre, Synge continua essent una de les figures amb més talent i més captivadores de la renaixença literària irlandesa. Del pròleg de Colm Tóibín

Recull de premsa

EFE / La Vanguardia

Col·lecció
Mirmanda, 174

ISBN
978-84-16987-29-0

Traducció
Oriol Ampuero

Llengua original
Anglès

Pàgines 208

Preu
17,50 €

Comparteix-ho a

Synge, John Millington

John Millington Synge va néixer a Rathfarnham, a prop de Dublín, el 1871. Entre els seus escrits s’hi troben alguns articles i assajos sobre literatura celta medieval i sobre el moviment intel·lectual irlandès, però sobretot en destaquen les obres de teatre In the Shadow of the Glenn, Genets cap a la mar i The Playboy of the Western World, que van ajudar a crear una situació nova per al teatre irlandès i el reconeixement de la llengua i la cultura tradicionals a Irlanda.

més obres de Synge, John Millington a Edicions1984

Les illes Àran

William B. Yeats va recomanar a Synge que anés a les illes Àran i que escrivís sobre l’experiència, perquè estava...

Continua llegint

Llengua original: Anglès

13,00 €