Col·lecció
Mirmanda, 18

ISBN
84-96061-05-1

Editor
Narcís Garolera

Llengua original
Català

Pàgines 198

Preu
13,00 €

Comparteix-ho a

Jacint Verdaguer

Montserrat. Llegendari, cançons, odes

Montserrat

(1899) és un dels darrers volums de poesia de Jacint Verdaguer. Dividit en tres seccions —Llegendari, cançons, odes—, inclou dos reculls poètics anteriors —Cançons de Montserrat i Llegenda de Montserrat— que l’autor havia publicat l’any 1880, en ocasió del Mil·lenari montserratí, i disset composicions —entre elles, totes les odes— que no figuraven en aquells reculls. Poc abans de morir, Verdaguer revisà el volum i en preparà una «nova edició», que aparegué el juliol de 1902. Aquesta darrera i definitiva edició és la que reproduïm, normalitzada ortogràficament i presentada en un sol volum, respectant així la voluntat del poeta.

 

Col·lecció
Mirmanda, 18

ISBN
84-96061-05-1

Editor
Narcís Garolera

Llengua original
Català

Pàgines 198

Preu
13,00 €

Comparteix-ho a

Verdaguer, Jacint

Jacint Verdaguer (Folgueroles, 1845–Vallvidrera, Barcelona, 1902) és considerat el fundador de la literatura catalana contemporània i un dels més grans escriptors de tots els nostres temps. Format en el romanticisme tardà i incorporat al moviment de la Renaixença, excel·lí en tots els generes que conreà . Entre les seves obres en vers destaquen els poemes èpics L’Atlántida i Canigó, i els reculls poètics Idil·lis i cants místics, Pàtria, Montserrat, Flors de Calvari i Aires del Montseny. En la prosa publicà Excursions i viatges, Dietari d’un pelegrí a Terra Santa, els articles periodístics En defensa pròpia i un aplec, pòstum, de Rondalles.

més obres de Jacint Verdaguer a EDICIONS DE 1984

Pàtria

Després de la publicació de Canigó, Verdaguer no donà a la impremta cap més llibre nou, en vers, fins al...

Continua llegint

Llengua original: Català

12,00 €

Aires del Montseny

Pròleg: Jordi Castellanos «Aires del Montseny és el primer llibre de Verdaguer que apareix després de tancar-se el conflicte entre...

Continua llegint

Llengua original: Català

12,00 €