Col·lecció
Mirmanda, 160

ISBN
978-84-16987-07-8

Traducció
Emili Olcina

Llengua original
Anglès

Pàgines 512

Preu
21,90 €

Comparteix-ho a

Grace Paley

Tots els contes

Aquest volum de contes recopilats per l’autora, que va ser finalista dels premis National Book Award (1994) i Pulitzer (1995), configura un fresc magnífic de la vida en una gran ciutat narrat a través d’una àcida mirada femenina dins d’un territori fins llavors reservat als homes. Ja sigui escrivint sobre l’amor (i el conflicte) entre pares i fills, o entre homes i dones, o sobre la lluita diària de mares solteres que es fan grans o d’activistes que intenten donar sentit al món, les històries exuberants i gens convencionals de Paley, escrites amb la seva veu personalíssima i inconfusible, la van convertir en una de les autores més singulars de la seva època.

Combativa, temperamental, irònica, aspra, coneixedora avantatjada de la solitud, la luxúria, la comicitat, l’egoisme i la generositat… vet aquí algunes de les característiques que autors com Philip Roth, Susan Sontag, Donald Barthelme o Lorrie Moore han dedicat a la seva literatura. A Grace Paley li agradava definir modestament la seva obra com a «històries sobre gent normal» i afegia, amb sornegueria, que creia que amb un grapat de relats curts ella aconseguia el mateix que molts dels seus col·legues amb les seves llargues novel·les.

TV / Ràdio / Altres mitjans

Màrius Serra / El matí de Catalunya Ràdio (minut 32:23)

“La santa del mirar”. Article de George Saunders / Núvol

Avançament editorial. Inclou el conte ‘Dues orelles, tres cops de bona sort’ / VilaWeb

Dues històries del Bronx / Irene Pujadas – Butxaca

Gustau Nerín – La Llança/El Nacional.cat

LECTURA BREU

En aquest enllaç podeu llegir íntegre el segon conte, titulat ‘Una dona, jove i vella’. Podeu sentir-ne la traducció de l’Emili Olcina en aquest vídeo, també disponible al nostre Canal de Youtube.

Col·lecció
Mirmanda, 160

ISBN
978-84-16987-07-8

Traducció
Emili Olcina

Llengua original
Anglès

Pàgines 512

Preu
21,90 €

RECULL DE PREMSA I MITJANS

El Temps
Ramona Pérez / Ara Balears
Josep Lambies / Time Out
Antoni Lozano / Quadern El País

Comparteix-ho a

Paley, Grace

Grace Paley (Nova York, 1922 – Vermont, 2007) va ser escriptora de narrativa breu, poeta, professora universitària i activista política. Nascuda i criada a Nova York, va esdevenir l’autora novaiorquesa per excel·lència. Va ser guardonada amb diversos premis, com ara el premi Vermont a l’Excel·lència en les Arts del 1993 i el premi Edith Wharton del 1989. L’any 1989 el governador Mario Cuomo la va proclamar primera Escriptora Oficial de l’Estat de Nova York.