EL LLOGARET, de William Faulkner (traducció de Maria Iniesta i Agulló)

19 març, 2014

El llogaret, de William Faulkner
El primer llibre de la famosa trilogia dels Snopes —fins ara inèdita en català.
*
Amb El llogaret, Edicions de 1984 comença un ambiciós projecte de recuperació de l’obra de William Faulkner en català.

FM122_ElLlogaretEl llogaret
William Faulkner
Traducció de Maria Iniesta i Agulló
isbn 978-84-15835-29-5
Mirmanda, 122
464 pàgines
22,90 euros

El llogaret, la primera novel•la de la trilogia Els Snopes, seguida per La ciutat i La mansió, explica l’arribada i l’ascens de la família Snopes al Revolt del Francès, un poblet de quatre cases sorgit sobre les ruïnes d’una antiga plantació. Encapçalats per en Flem Snopes —un home astut, enèrgic i de passat fosc—, ben aviat arriben a dominar el poble i els seus habitants, impotents davant els paranys, les jugades i els estratagemes que els aboquen a l’esfondrament moral.

Considerada com una de les obres més importants de Faulkner, en la qual ens mostra el seu extraordinari ventall de recursos literaris, El llogaret és alhora una reconstrucció irònica de la tragèdia clàssica i una crònica mordaç sobre les grans pretensions amb què es vivia al sud dels Estats Units abans de la Guerra de Secessió i la profunda decadència que es va produir durant la postguerra i la reconstrucció posterior.

William Faulkner va néixer a New Albany, Mississipí, el 25 de setembre de 1897. Va publicar el primer recull de poemes, The Marble Faun (El faune de marbre), l’any 1924, i la primera novel•la, Soldier’s Pay (La paga del soldat), el 1926. El 1949, després d’haver publicat obres com Absalom, Absalom!, Mentre agonitzo o Llum d’agost, entre d’altres, va ser guardonat amb el Premi Nobel de Literatura. També va obtenir el Premi Pulitzer per A Fable (Una faula, 1954) i The Reivers (Els lladregots, 1962). Va morir el 6 de juliol de 1962 a Byhalia, Mississipí.

Comparteix-ho a

Una resposta a “EL LLOGARET, de William Faulkner (traducció de Maria Iniesta i Agulló)”

  1. […] William Faulkner, El llogaret […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *