L'AUTOMÒBIL CLUB D'EGIPTE. Nova novel·la d'Alaa Al Aswani. Traducció de Jaume Ferrer

3 setembre, 2014

De l’autor de llibres tan memorables i que han significat tant per tanta gent com L’Edifici Iaqubian o Chicago, presentem L’Automòbil Club d’Egipte, novel·la coral que ens retrata la societat egípicia abans de la caiguda de la monarquia i la descolonització.

Abans de derrocar un règim cal un canvi més profund: perdre la por en tots els sentits.

 
AutomòbilClub400L’Automòbil Club d’Egipte
Alaa Al Aswani
Traducció de Jaume Ferrer Carmona
Mirmanda, 127
576 pàgines
22,90 euros
 

A la fi dels anys quaranta al Caire, sota les pales dels ventiladors de l’Automòbil Club, l’Egipte dels paixàs i els monarques flirteja amb aristòcrates i diplomàtics de tota mena, sempre que siguin europeus. Tot sovint, el rei honora amb la seva presència la taula de pòquer. Extravagància, magnificència i decadència que s’aturen a les portes dels salons revestits de fusta i marbre. Als edificis annexos, un exèrcit de servents i empleats vinguts de l’Alt Egipte i de Núbia s’escarrassen a satisfer les exigències de l’inflexible Kavu, l’ajudant de cambra del rei, que dirigeix fins al més petit detall la seva miserable existència i es delecta amb la pràctica de l’art de la submissió.

L’Automòbil Club d’Egipte és una irresistible novel•la coral que s’estructura al voltant de la família d’Abdelassís Hamam, descendent d’una família poderosa arruïnada que va arribar al Caire amb l’esperança d’assegurar una educació per als seus fills. En el periple dels diversos camins que aquests prenen, descobrim els darrers sotracs de l’Egipte prenasserià, i dins del microcosmos de l’Automòbil Club comencen a covar-se els temps futurs i l’explosió que abrusarà el país. Alaa Al Aswani reprèn aquí els relats populars i pintorescos de L’edifici Iaqubian.

Alaa Al Aswani va néixer el 1957. Dentista de professió —que manté malgrat dedicar-se a l’escriptura—, és avui un dels escriptors de més èxit del món àrab. Les seves novel•les L’edifici Iaqubian, Chicago i Hauria volgut ser egipci, publicades en aquesta mateixa col•lecció, el van consagrar internacionalment. És col•laborador habitual de la premsa egípcia que malda per la democratització del país. L’Automòbil Club d’Egipte es traduirà a 33 llengües.

Comparteix-ho a

Una resposta a “L'AUTOMÒBIL CLUB D'EGIPTE. Nova novel·la d'Alaa Al Aswani. Traducció de Jaume Ferrer”

  1. […] Club d’Egipte“, “L’edicifici Iaqubian” o el recull de contes “Hauria volgut ser egipci” (tots d’edicions de 1984). En Jaume va parlar d’Al-Aswany com un escriptor […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *