Novetat editorial: «Criatures d'un dia», d'Irvin D. Yalom

4 març, 2015

400CriaturesCriatures d’un dia
Irvin D. Yalom
Traducció d’Albert Nolla
Mirmanda, 133
272 pàgines
18,50 euros

En aquest nou recull de relats, Irvin D. Yalom descriu la lluita interna dels éssers humans per assumir els dos grans reptes de l’existència: el de donar significat a la vida i el d’afrontar el seu inevitable final. L’interès de les sessions terapèutiques que Yalom descriu en el llibre, els temes profunds i eterns que hi tracta i l’enginy amb què basteix els seus relats converteixen el recull que el lector té a les mans en una obra literària amb entitat pròpia difícil d’oblidar.

El caràcter, la perspicàcia, l’agilitat i la bellesa de Criatures d’un dia són una declaració radicalment honesta sobre les dificultats de la vida humana, i també una celebració d’alguns dels millors fruits —l’amor, la família i l’amistat— que aquesta vida ens pot donar. Tots som criatures d’un dia, però llegir l’obra de Yalom ens pot ajudar a viure aquest dia que és el nostre en plena felicitat.

Irvin D. Yalom (Washington, 1931), nascut en el si d’una família humil d’origen jueu, és professor emèrit de Psiquiatria a la Universitat de Stanford i autor de diversos llibres de psicoteràpia existencial. Tot i que va començar a escriure per explicar els casos clínics dels seus pacients, als seixanta anys es va convertir en autor de novel·les de ficció i va assolir un gran èxit tant de crítica com de públic. D’entre les seves obres, que han estat traduïdes a diversos idiomes, destaquen When Nietzsche Wept (1992), The Schopenhauer Cure (2005), En el cor de la nit (2008) i El problema de Spinoza (2012), aquestes dues darreres publicades també a Edicions de 1984.

Comparteix-ho a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *