Novetat editorial: «DE LA DECÈNCIA ORDINÀRIA. Breu assaig sobre una idea fonamental del pensament polític de George Orwell», de Bruce Bégout.

18 febrer, 2013

FDB22_De_la_decènciaDe la decència ordinària
Breu assaig sobre una idea fonamental
del pensament polític de George Orwell
Bruce Bégout
Traducció de Manuel Quinto
isbn 978-84-92440-99-3
De bat a bat, 22
120 pàgines
10 euros
«Hem arribat a un punt en què ens seria possible aconseguir una millora real de la vida humana, però no l’abastarem sense reconèixer la necessitat dels valors morals (common decency) de l’home ordinari. El meu principal motiu d’esperança pel futur neix del fet que la gent ordinària ha restat sempre fidel al seu codi moral.»
Aquestes paraules de George Orwell són la tesi principal d’aquest breu però contundent assaig.
Enfront del desànim per la injustícia, la immoralitat creixent i la devastació dels principis, Orwell ens dóna la perspectiva de vegades amagada pel soroll dels esdeveniments. La tenim ben a prop: l’home senzill del carrer, i per tant la majoria de la població, té un sentit moral innat, no com a resultat d’un raonament, sinó com una facultat instintiva. Aquests milers i milers de persones, doncs, constitueixen una vertadera resistència a la destrucció dels valors acumulats per l’experiència humana.
Bruce Bégout (Talence, 1967) és filòsof, professor universitari i escriptor. Autor de diversos assaigs i obres de ficció, és un dels pensadors francesos més importants de l’actualitat. És especialista en Edmund Husserl i els seus textos se centren en la tradició, la fenomenologia i l’exploració de la vida quotidiana. D’entre les seves obres, destaquen La généalogie de la logique (2000), Zéropolis (2002), L’éblouissement des bords de route (2004) i De la decència ordinària (2008).

Comparteix-ho a

2 respostes a “Novetat editorial: «DE LA DECÈNCIA ORDINÀRIA. Breu assaig sobre una idea fonamental del pensament polític de George Orwell», de Bruce Bégout.”

  1. […] 2008 un llibret, més necessari que mai, que ara arriba molt oportunament traduït al català: De la decència ordinària (Edicions de 1984). Què planteja? El tema de la common decency, l’honestedat natural i la […]

  2. […] passat, abans que Xavier Antich publiqués el seu fantàstic article parlant De la decència ordinària, de Bruce Bégout de recent publicació a Edicions de 1984, Màrius Serra escrivia el seu […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *