Novetat editorial: «El banquer», de Núria Cadenes

22 març, 2013

En aquesta novel•la subtil i sorprenent, completament allunyada dels tòpics i del simplisme, Núria Cadenes exhibeix talent, domini dels recursos narratius i delicada comicitat per apropar-nos a la figura d’un banquer. Una autèntica troballa.
FM108ElbanquerEl banquer
Núria Cadenes
isbn 978-84-15835-07-3
Mirmanda, 108
240 pàgines
16,50 euros
Acostumats com estem a veure, d’un banquer, només el personatge en l’opacitat de la representació pública, la novel•la ens acosta al terreny pantanós de la seva condició humana. Miquel Lluc, un home retret, de gest sec, és el personatge literari d’aquest banquer. Aparentment inofensiu i acomplexat, ¿en quins replecs de la seva ànima s’amaguen els veritables trets de la seva desmesurada ambició?
Mitjançant textos que són com flaixos a voltes encegadors per la seva potència, l’autora ens descriu la vida d’un home sense escrúpols que ha tallat i tenallat a la seva mida tota una societat, en aquest cas la mallorquina, i que ha esdevingut llegenda.
Amb una prosa incisiva i desafiant i un ús de la llengua impecable, Núria Cadenes ens sorprèn amb aquesta novel•la.
Núria Cadenes (1970) va néixer a Barcelona i viu a València, on fa de llibretera. Es dedica al periodisme i la literatura, i ha publicat, entre d’altres, els llibres Cartes de la presó, L’Ovidi, Vine al sud! i AZ, amb el qual va guanyar el Premi Ciutat d’Elx i el XX Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians.

Comparteix-ho a

Una resposta a “Novetat editorial: «El banquer», de Núria Cadenes”

  1. […] Lluc. La diatriba d’una enrabiada Norai serveix de retrat. Lluc, el protagonista d’ El banquer (Edicions de 1984), és un personatge amb una ambició desfermada, sense escrúpols, que no li […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *