Novetat editorial: «Torero d'hivern», de Miquel Adam

1 setembre, 2015

400ToreroTorero d’hivern
Miquel Adam
Mirmanda, 137
256 pàgines
18,00 euros

Amb el poder que li atorga ser president d’escala, un veí intenta instaurar un règim dictatorial en el seu bloc de pisos. Un jove editor viatja a la Fira de Frankfurt per descobrir el nul valor de la literatura. Un treballador incapaç de torejar les injustícies del món laboral viu una revolta que comença pel seu propi cos. Un no ningú publica un llibre i adquireix tots els tics megalòmans dels grans escriptors.

La galeria de personatges que es passegen per aquest conjunt de relats tenen l’orgull íntim de saber-se més alts i més guapos que el que la realitat els vol fer creure, i d’aquí rau la seva entranyable dignitat. I d’aquí que l’humor que batega en aquest llibre sigui ironia combativa, que la tristesa es confongui amb l’esperança i que l’amor vagi de la mà de la venjança.

Miquel Adam (Barcelona, 1979) coneix bé la glòria i la misèria que envolta el fet literari i el negoci editorial. Ha picat liquidacions negatives, debades ha perseguit periodistes, ha acompanyat autors per mil places buides i ha estat editor. Va començar a sentir-se escriptor sota la màscara del pseudònim Subal Quinina i va participar de l’auge dels blogs literaris amb La Segona Perifèria. Ara sabrà què se sent publicant un llibre.

PRIMERA PRESENTACIÓ
A LA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ

prova setmana

Comparteix-ho a

2 respostes a “Novetat editorial: «Torero d'hivern», de Miquel Adam”

  1. […] Edicions de 1984 (publisher’s blog); review by J. Guillamon at “Cultura/s”, La Vanguardia, September 5, 2015, p. 8 […]

  2. […] colla d’autors més (aquí la llista sencera) signaran El dia que vaig aprendre a volar i Torero d’hivern inaugurant d’aquesta manera el nou espai de la Llibreria […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *