Novetat editorial: «Xaval gras es menja el món», de K. L. Going. Traducció d’Albert Torrescasana

11 octubre, 2016

Recordeu en Junior, el protagonista de Diari del tot verídic d’un indi a mitja jornada de Sherman Alexie? Una de les aficions del Junior —a més de la de revelar-se contra el fosc destí que la societat tenia preparat pel seu poble de natius americans— era fer llistes.

Llistes, llistes, llistes, llistes per tot!

Una d’aquestes llistes la va dedicar als llibres que més li agradaven: El raïm de la ira, El vigilant del camp de sègol, Xaval gras es menja el món, TangEP! UN MOMENT!

Volíem parlar-vos d’aquest tercer llibre de la llista del Junior. Perquè ara els «Juniors» catalans ja podran posar a la seva llista de llibres preferits Xaval gras es menja el món, de K. L. Going.

400xavalgras
Xaval gras es menja el món
K. L. Going
Traducció d’Albert Torrescasana
Propera parada, 2
224 pàgines

En Troy Billings té disset anys, pesa 134 quilos, va curt d’amics i, de tan poca cosa que se sent, està a un pam de llançar-se a la via del metro. L’atura en Curt MacCrae, un geni de la guitarra que ha deixat penjats els estudis, en fi, un dropo que reuneix totes les condicions per arribar a ser una llegenda del punk. I tant se val que el pare d’en Troy pensi que el nou amic del seu fill camina pel costat perillós de la vida o que el seu germà el consideri el perdedor més gran de Manhattan, el cas és que en Curt l’ha enrolat a la seva banda i hi tocarà la bateria: la història de la música està a punt de canviar per sempre, però no tant com ho farà la vida d’en Troy Billings, el xaval gras que es menja el món.

Inspirada en l’ambient que va propiciar l’última revolució digna de ser considerada com a tal que ha viscut el rock, el lector adult trobarà a Xaval gras es menja el món les essències de la seva joventut i el lector jove, un autèntic cant d’amor a la música i l’amistat.

200kl-goingK. L. Going (Rhinebeck, Nova York, 1973) és una guardonada escriptora nord-americana autora de diverses obres que han estat traduïdes arreu del món. Xaval gras es menja el món va ser la seva primera novel·la i, entre altres reconeixements, va ser finalista del premi Michael L. Printz 2004 i l’any 2012 va ser adaptada al cinema de la mà de Matthew Lillard.

Comparteix-ho a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *