Vols llegir Prohibit néixer de Trevor Noah a classe? Aquí tens la guia

8 març, 2021

Prohibit néixer de Trevor Noah és una novel·la de creixement i entrada a la vida adulta. La particularitat de Noah és que va créixer mestís en un lloc i un moment en què ser mestís era il·legal, i també que va néixer fill d’una mare soltera que el va criar amb afecte i amb duresa: la vida a la Sud-àfrica dels anys vuitanta no era fàcil per una xosa com ella. Hem elaborat una guia de lectura de la novel·la que inclou alguns textos del llibre i temes de conversa per tractar en grup i/o per escrit a classe de 3er o 4t d’ESO.

La guia té una primera part que serveix per escalfar motors, que es pot començar fins i tot abans de començar la novel·la, i també inclou una part per tractar alguns temes a fons, com ara el multilingüisme i la llei racial que dividia els sud-africans per color de pell i els prohibia relacionar-se sexual i afectivament els uns amb els altres. També analitzem passatges de la novel·la que no estan directament relacionats amb el racisme ni amb l’apartheid  sinó que ens interpel·len a tots des de les nostres experiències vitals: aprofitar les oportunitats o deixar-les perdre, aprendre a estimar de manera menys possessiva o saber que el dolor forma part de la vida de tots i que és important acceptar-lo i no deixar que ens domini.

Per acabar, hem preparat un qüestionari per cadascuna de les tres parts del llibre, i els alumnes podran fer-los a classe i en grup a través de la plataforma lúdica en línia Kahoot!.

Aquí teniu un exemple de les activitats de la guia.

 

Aquí disposeu d’una Guia de lectura amb activitats per fer a classe. També podeu jugar al Kahoot amb els alumnes: hi ha un test en línia per jugar amb grups per a cada part de la novel·la.

Aquí teniu els testos del Kahoot! en forma de pregunta i resposta per si preferiu que els alumnes el responguin de manera individual.

Aquí teniu el solucionari dels tres testos.

Comparteix-ho a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *