PREMIS
Premi Pulitzer 2018
RECULL DE PREMSA I MITJANS
Jordi Puntí - El PeriódicoSergi Sánchez - El Periódico
Pere Antoni Pons - Ara Llegim
Andreu Gomila - Timeout
Les trifulgues de l’Arthur Less
L’Arthur Less està a punt de fer cinquanta anys i la seva vida és francament millorable. Segons ell mateix, deu ser el primer homosexual de la història que es fa vell o, si més no, així és com ho viu. És escriptor, però la seva carrera literària ha sigut un autèntic fracàs i, de fet, encara no s’ha assegut mai en cap avió al costat d’algú que conegués els seus llibres. I, per si amb això no n’hi hagués prou, el nòvio que va tenir durant nou anys l’acaba de convidar al seu casament.
Si accepta anar-hi, serà una situació molt incòmoda, però, si diu que no, semblarà una derrota. ¿Com pot escapar-se’n? L’Arthur decideix acceptar totes les invitacions als saraus literaris més improbables d’arreu del món, agafar el vestit més ben guardat de l’armari i fer la maleta. Així comença un periple que el portarà a viure situacions extravagants i d’altres de molt fascinants i tendres a llocs com Nova York, París, Berlín, el Marroc o Kyoto.
Les trifulgues de l’Arthur Less, guanyadora del premi Pulitzer 2018, és una història brillant, escrita amb un humor intel·ligent i protagonitzada per un personatge que es fa estimar.
LECTURA BREU
L’Arthur Less és el primer homosexual de la història que es fa gran. Almenys, així és com se sent en moments com aquest. Aquí, mentre es banya, hauria de ser un home de vint-i-cinc o trenta anys jove i guapo, nu dins d’una banyera. Disfrutant dels plaers de la vida. Quin horror si algú s’acostés al Less nu d’avui: el cos vermellós, el cap gris, com aquelles antigues gomes d’esborrar dobles per a llapis i tinta. No ha vist envellir mai cap altre homosexual més enllà dels cinquanta, tret del Robert. Els ha conegut tots a la quarantena com a màxim, i no n’hi ha cap que hagi arribat a fer gaires més anys: és una generació que ha mort de la sida. La generació del Less sovint se sent com si fos la primera que explora el territori que s’estén més enllà dels cinquanta. ¿Què se suposa que has de fer? ¿Mantenir-te perpètuament jove, tenyir-te els cabells, fer règim per no perdre la silueta, portar samarretes i texans cenyits i sortir a ballar fins que caus mort als vuitanta? ¿O es tracta de fer al revés: renunciar a tot això, deixar que els cabells se’t tornin blancs, portar jerseis elegants que et dissimulin la panxa i somriure davant dels plaers passats que no tornaran mai?
Col·lecció
Mirmanda, 184
ISBN
978-84-16987-46-7
Traducció
Marc Rubió
Llengua original
Anglès
Pàgines 320
Preu
18,00 €
PREMIS
Premi Pulitzer 2018
RECULL DE PREMSA I MITJANS
Jordi Puntí - El PeriódicoSergi Sánchez - El Periódico
Pere Antoni Pons - Ara Llegim
Andreu Gomila - Timeout
Comparteix-ho a
Andrew Sean Greer, fill de pares científics, va néixer el 1970 a Washington D. C. Mentre estudiava escriptura creativa a la universitat, va treballar de xòfer, de guionista de televisió, de maître d’un restaurant freqüentat per grans figures del món de la moda o, fins i tot, d’inventor de noms de joguines. Als vint-i-nou anys va publicar un recull de relats, How it was for me, que va ser molt elogiat per la crítica. Les novel·les The path of minor planets i The confessions of Max Tivoli el van confirmar, pocs anys després, com una de les veus més interessants de la seva generació, i, juntament amb The story of a marriage, es van convertir en grans èxits de vendes internacionals i van ser reconegudes amb premis tan prestigiosos com el California Book Award o el New York Public Library’s Young Lions Award.