Col·lecció
1984 Poesia, 1

ISBN
978-84-96061-87-3

Llengua original
Català

Pàgines 104

Preu
15,00 €

Comparteix-ho a

Quim Español

70 POEMES

Els 70 poemes els ha escrit algú que sap que “l’escriptura de versos és un extraordinari accelerador de la consciència” i, a la vegada, un art d’encantament. Són poemes que van al fons tèrbol de les coses, i tenen la musicalitat d’un cant estrany. Amb un llenguatge entenedor (aquí no hi ha cap intenció de mortificar el lector amb frases incomprensibles) Quim Español ens parla de coses senzilles i de coses inesperades, de l’amor i de la desolació, de la pèrdua i de la crueltat del temps, i ho fa amb una sensibilitat a flor de pell, però amb la distància que transforma la lleugera commoció en parla elegíaca, vigorosa i de rara bellesa. Els poemes nous intensifiquen el que l’autor ja va mostrar en els llibres anteriors: que la seva veu, dura i pulcra, “crea veritat” com es diu al pròleg, i que aquesta veu ens amanyaga en la versió recitada que presentem en aquesta edició.

Quim Español és arquitecte i professor d’arquitectura a diverses universitats. Es va donar a conèixer com a poeta amb el recull Ultralleugers, premi Carles Riba 1994, i l’any 1998 va guanyar la Flor Natural dels Jocs Florals de Barcelona amb L’arbre de la innocència, el seu segon poemari. Ha publicat també llibres d’assaig sobre arquitectura, articles i proses breus.

Col·lecció
1984 Poesia, 1

ISBN
978-84-96061-87-3

Llengua original
Català

Pàgines 104

Preu
15,00 €

Comparteix-ho a

Español, Quim

Quim Español és arquitecte dedicat també a la poesia, camp en què ha publicat Ultralleugers (premi Carles Riba 1994), L’arbre de la innocència (primer premi dels Jocs Florals de Barcelona 1998), 70 poemes i Nadir i altres nits, el poema principal del qual va ser portat al teatre. Al marge d’altres llibres sobre teoria de l’arquitectura, ha publicat també Entre tècnica i enigma, un volum d’assajos amb una mirada transversal sobre diversos àmbits de l’art.

més obres de Español, Quim a Edicions1984

Elegies

S’ha escrit que «ser poeta significa ser capaç de veure la bellesa... en el més humil o sublim, en el...

Continua llegint

Llengua original: Català

15,00 €

Entre tècnica i enigma. Mirades transversals sobre les arts

 Entre tècnica i enigma és un relat viu d’experiències sobre l’art que l’autor ofereix per compartir. Com que el misteri...

Continua llegint

Llengua original: Català

18,00 €

Nadir i altres nits

Quim Español ens sorprèn altre cop. A la veu convincent dels llibres anteriors, hi afegeix ara una inventiva poètica fecunda...

Continua llegint

Llengua original: Català

12,00 €