Col·lecció
Temps Maleïts, 30

ISBN
978-84-92440-18-4

Editor
Maria Campillo

Llengua original
Català

Pàgines 112

Preu
14,00 €

Comparteix-ho a

C. A. Jordana

Barcelona 1938: La veu de les sirenes

El 1938 Barcelona pateix l’etapa més crítica de la guerra. Mentre els franquistes avancen i la política internacional abandona la República a la seva sort, a la capital catalana la manca de menjar i l’amenaça de bombardeig són el pa de cada dia. Al llarg de l’any, l’escriptor Cèsar-August Jordana va compondre per al setmanari Meridià una crònica punyent, aguda i mordaç, no exempta d’humor, d’aquells mesos decisius. Aquests articles, que inclouen algunes de les peces més brillants i combatives de tota la prosa escrita en temps de guerra, són un model de periodisme culte d’actualitat dins la millor tradició del gènere.

Col·lecció
Temps Maleïts, 30

ISBN
978-84-92440-18-4

Editor
Maria Campillo

Llengua original
Català

Pàgines 112

Preu
14,00 €

Comparteix-ho a

Jordana, C. A.

Cèsar-August Jordana (Barcelona 1893 – Santiago de Xile, 1958), exiliat amb la seva família a Santiago de Xile, es va traslladar el 1945 a Buenos Aires, on l’editor Antoni López Llausàs l’havia reclamat per al càrrec d’assessor literari de la prestigiosa Editorial Sudamericana.

A Buenos Aires es va instal·lar en una cambra de pensió, al barri de Belgrano, amb els seus llibres i els seus records. Reclòs en un espai limitat (d’on sortia bàsicament per anar a l’editorial o a fer passejades), llegia, traduïa, redactava informes sobre llibres, corregia proves d’impremta o, per esbargir-se, resolia problemes matemàtics. Va ser en aquest espai, on va emprendre la seva obra més ambiciosa El món de Joan Ferrer.

més obres de C. A. Jordana a EDICIONS DE 1984

El Rusio i el Pelao

Pròleg de Maria Campillo Inspirada en l’ambient dels barris populars xilens on va viure l’autor, El Rusio i el Pelao...

Continua llegint

Llengua original: Català

15,00 €

El món de Joan Ferrer

El món de Joan Ferrer és el balanç d’una existència vista de l’exili estant. Una novel•la que és també la...

Continua llegint

Llengua original: Català

20,00 €