Col·lecció
Mirmanda, 168

ISBN
978-84-16987-20-7

Editor
Xavier Luna-Batlle

Llengua original
Català

Pàgines 128

Preu
15,00 €

Comparteix-ho a

C. A. Jordana

El Rusio i el Pelao

Pròleg de Maria Campillo

Inspirada en l’ambient dels barris populars xilens on va viure l’autor, El Rusio i el Pelao és una nouvelle del tot original en les nostres lletres. Explica la vida de dos nois del carrer (uns rotos) que han d’espavilar-se com poden —fent les feines més diverses— i que miren de campar-se-la per un món que resulta engrescador, especialment des de la perspectiva iniciàtica, però que no els ofereix cap protecció. Els vincles entre els dos germans, les amistats de la mare, l’escenari suburbial sobre el fons de la ciutat de Santiago o la galeria de personatges passavolants (des de la figura volàtil del pare fins als parents amoïnosos) són presentats amb una prosa àgil que incorpora amb naturalitat la parla xilena popular. Un prodigi de penetració psicològica, d’humor i d’empatia.

Tv / Ràdio / Altres mitjans

Sebastià Bennasar-Vilaweb

Esteve Plantada – Nació Digital

ACN-CCMA

EFE – La Vanguardia

Simona Skrabec – ARALlegim

Més324 – Entrevista Maria Campillo

Col·lecció
Mirmanda, 168

ISBN
978-84-16987-20-7

Editor
Xavier Luna-Batlle

Llengua original
Català

Pàgines 128

Preu
15,00 €

RECULL DE PREMSA I MITJANS

Julià Guillamon - La Vangurdia (Cultura/s)

Comparteix-ho a

Jordana, C. A.

Cèsar-August Jordana (Barcelona 1893 – Santiago de Xile, 1958), exiliat amb la seva família a Santiago de Xile, es va traslladar el 1945 a Buenos Aires, on l’editor Antoni López Llausàs l’havia reclamat per al càrrec d’assessor literari de la prestigiosa Editorial Sudamericana.

A Buenos Aires es va instal·lar en una cambra de pensió, al barri de Belgrano, amb els seus llibres i els seus records. Reclòs en un espai limitat (d’on sortia bàsicament per anar a l’editorial o a fer passejades), llegia, traduïa, redactava informes sobre llibres, corregia proves d’impremta o, per esbargir-se, resolia problemes matemàtics. Va ser en aquest espai, on va emprendre la seva obra més ambiciosa El món de Joan Ferrer.

més obres de C. A. Jordana a EDICIONS DE 1984

Barcelona 1938: La veu de les sirenes

El 1938 Barcelona pateix l’etapa més crítica de la guerra. Mentre els franquistes avancen i la política internacional abandona la...

Continua llegint

Llengua original: Català

14,00 €

El món de Joan Ferrer

El món de Joan Ferrer és el balanç d’una existència vista de l’exili estant. Una novel•la que és també la...

Continua llegint

Llengua original: Català

20,00 €