Col·lecció
Mirmanda, 156

ISBN
978-84-16987-01-6

Traducció
Josep Alemany

Llengua original
Francès

Pàgines 272

Preu
19,00 €

Comparteix-ho a

Sorj Chalandon

Professió del pare

Quan a l’escola li demanen quina és la professió del seu pare, l’Émile Choulans vacil·la: ¿paracaigudista? ¿Espia? ¿Professor de judo? ¿Assessor personal del general De Gaulle? Aquestes són, potser, les professions del seu pare. El que és segur és que el petit Émile n’és sempre l’ajudant, el seu fidel camarada.

Inspirada en la seva pròpia infantesa, Sorj Chalandon relata de manera colpidora com la fantasia del nen que va ser fou estalonada pels deliris patològics del seu pare fins a situar-se, tots dos, al caire de la bogeria compartida.

Escrita amb gran sobrietat i a cor obert, aquesta obra explora com la malaltia pot adulterar l’amor d’un pare pel seu fill i com l’adult pot destruir la fragilitat del nen, com el pot deixar a l’empara d’un món tant versemblant com incomprensible.

El lector català descobrirà a Professió del pare una nova faceta de Chalandon, més íntima però tanmateix igual de commovedora i punyent que la que relatava a Retorn a Killybegs o a La quarta paret.

Col·lecció
Mirmanda, 156

ISBN
978-84-16987-01-6

Traducció
Josep Alemany

Llengua original
Francès

Pàgines 272

Preu
19,00 €

RECULL DE PREMSA I MITJANS

Ramona Pérez / Ara Balears
Jordi Sellarés / Especulacions d'un Neanderthal
Raquel Fernàndez Roura / La Central
Marina Espasa / Ara
Fe Fernàndez / L'Espolsada
David Oliva / Llibreria Alexandria

Comparteix-ho a

Chalandon, Sorj

Sorj Chalandon, nascut el 1952, va ser durant molt de temps periodista al diari Libération abans d’incorporar-se a Le Canard enchaîné. Amb els seus reportatges sobre Irlanda del Nord, el 1988 va guanyar el premi Albert Londres.

Com a corresponsal de guerra, els seus ulls han vist els conflictes d’Irlanda del Nord, el Líban, l’Iraq i l’Afganistan, entre d’altres. Ha publicat diverses novel·les, entre les quals destaquen Mon traître (2008) i Retorn a Killybegs (2011, Gran Premi de Novel·la de l’Acadèmia Francesa). Amb La quarta paret (2013) va aconseguir el Premi Goncourt dels Instituts.

més obres de Chalandon, Sorj a Edicions1984

Retorn a Killybegs

«Ara que s’ha descobert tot, els altres parlaran per mi. L’IRA, els anglesos, la família, els coneguts, alguns periodistes que...

Continua llegint

Llengua original: Francès

10,00 €

La quarta paret

L’any 1982 en Sam està a les acaballes de la seva vida. Crida en Georges, el seu amic, el seu...

Continua llegint

Llengua original: Francès

20,00 €