Col·lecció
Mirmanda, 182

ISBN
978-84-16987-43-6

Traducció
Josefina Caball

Llengua original
Anglès

Pàgines 544

Preu
23,00 €

Comparteix-ho a

Jennifer Egan

Manhattan Beach

L’Anna Kerrigan, una nena de gairebé dotze anys, acompanya el seu pare a la casa de Manhattan Beach d’en Dexter Styles, un home que ella intueix que és clau per a la supervivència del seu pare i de la seva família. La platja que descobreix en aquella visita la meravella tant com el secret que envolta la relació entre els dos homes.

Anys després, el seu pare ha desaparegut i el país està en guerra. L’Anna treballa reparant vaixells sota l’aigua a la Drassana Naval de Brooklyn. En aquest període tan difícil, en el qual les dones poden fer feines que abans només estaven reservades als homes, que ara són al front, ha aconseguit convertir-se en la primera dona bus de la drassana, una de les ocupacions més perilloses i dures que s’hi duen a terme. Una nit, en una sala de festes, per casualitat, el camí de l’Anna es torna a creuar amb el del senyor Styles, l’home que va visitar de petita. I és a partir d’aquesta trobada que ella comença a entendre la complexitat de la vida del seu pare.

Amb l’atmosfera d’una novel·la negra de misteri, Jennifer Egan ens capbussa magistralment en la Nova York de la Segona Guerra Mundial, una ciutat plena de gàngsters, mariners, soldats, banquers i bussos. Manhattan Beach és un retrat delicat i enlluernador d’un moment clau que ho va canviar tot entre homes i dones.

LECTURA BREU

Quan a dos quarts de dotze va sonar la sirena de l’hora de dinar, ella frisava per anar-se’n a fora. Per tenir una excusa per sortir de l’edifici, no s’havia endut el dinar —encara que sabia que amb aquell estratagema no enganyava el senyor Voss. Però com que l’home era incapaç de no deixar dinar a una noia, va mirar-la amb cara de pomes agres quan ella es va dirigir cap a la porta mentre les casades desembolicaven el paper encerat dels seus entrepans i parlaven dels marits, que eren en camps d’instrucció de reclutes de la marina o a l’estranger: l’una havia rebut carta, l’altra tenia alguna pista o intuïció o havia somiat on podien ser els seus estimats; si n’estaven, d’espantades i desesperades. Més d’una noia havia plorat mentre descrivia la por que tenia que el seu marit o promès no tornés. L’Anna no podia sentir-ho, tot allò. Aquelles converses li desvetllaven una ràbia incòmoda cap a aquelles noies, que li semblaven massa dèbils. Gràcies a Déu, el senyor Voss havia prohibit que es parlés d’aquell tema durant les hores de feina, cosa que havia despertat en l’Anna un insòlit sentiment de gratitud. Ara, mentre treballaven, cantaven cançons dels col·legis universitaris on havien estudiat: Hunter, St Joseph’s, Brooklyn College, l’himne del qual l’Anna va aprendre  inalment —tot i que no s’havia preocupat de saber-lo l’any que hi va estudiar.

Col·lecció
Mirmanda, 182

ISBN
978-84-16987-43-6

Traducció
Josefina Caball

Llengua original
Anglès

Pàgines 544

Preu
23,00 €

RECULL DE PREMSA I MITJANS

Xavi Ayén - La Vanguardia
Laura Fernández - El País

Comparteix-ho a

Egan, Jennifer

Jennifer Egan (Chicago, 1962) és autora de cinc novel·les i d’un recull de relats. Entre les seves obres destaquen La torre mestra i El temps és un cabró —obra que va ser guardonada amb els premis Pulitzer i National Book Critics Circle—, totes dues publicades en aquesta mateixa col·lecció. Manhattan Beach, la seva darrera novel·la, ha estat distingida amb la Medalla Andrew Carnegie per l’Excel·lència en la Ficció. Els seus relats curts han aparegut a diverses revistes de prestigi, com ara The New Yorker, Harper’s Magazine, Granta, McSweeney’s i The New York Times Magazine.

més obres de Jennifer Egan a EDICIONS DE 1984

La torre mestra

Dos cosins, marcats a foc per una experiència traumàtica d’infantesa, es reuneixen vint anys després per restaurar un castell medieval...

Continua llegint

Llengua original: Anglès

20,00 €

El temps és un cabró

Benni Salazar, un antic rocker punk, s'ha convertit en un magnat de la indústria discogràfica, però la seva noblesa entra...

Continua llegint

Llengua original: Anglès

20,00 €