Propera parada: la nostra col·lecció juvenil i les nostres guies de lectura

26 març, 2021

 

Fut.

A les muntanyes de la costa del nord de Califòrnia, hi viuen tres personatges més grans que la vida: dos humans i un ànec. Hi trobem l’avi, Jake Santee, de noranta-nou anys, jugador empedreït i enemic acèrrim de l’ètica del treball; en Menut, un noi alt, gros i dolç que l’avi va adoptar quan tenia quatre anys, i també un ànec de nou quilos, Fut, collverd i intransigent, que amb la seva mera presència imposa l’ordre a la llar dels Santee.

Fut no disposa de guia de lectura incorporada, però podeu llegir una entrevista llarga que l’escriptor Kiko Amat va fer a l’autor de la novel·la Jim Dodge.

 


Xaval gras es menja el món. 

Inspirada en l’ambient que va propiciar l’última revolució digna de ser considerada com a tal que ha viscut el rock, el lector adult trobarà a Xaval gras es menja el món les essències de la seva joventut i el lector jove, un autèntic cant d’amor a la música i l’amistat.

La nostra edició del llibre inclou una guia de lectura.

Podeu llegir-la aquí: Guia didàctica Xaval gras es menja el món


La pesta escarlata / la força dels forts

La força dels forts és considerada una de les millors paràboles de la literatura nord-americana antecessora d’una altra de semblant: La revolta dels animals, de George Orwell. Gràcies a la seva habilitat narrativa, London ens mostra com es van creant una sèrie d’institucions —econòmiques, comercials, religioses— que acaben sotmetent els seus integrants en benefici de l’elit que governa. Si el llibre d’Orwell és una escruixidora paròdia de la degeneració de la Revolució Russa, el de London ens parla de l’esfondrament de la societat capitalista alhora que il·lustra els avantatges de la cooperació social.

La nostra edició del llibre inclou dues guies de lectura, una per a professors i l’altra per a alumnes.

Podeu llegir-les aquí:

Guia de lectura La pesta escarlata – La força dels forts de Jack London_professors

Guia de lectura La pasta escarlata – La força dels forts de Jack London_alumnes

 


Diari del tot verídic d’un indi a mitja jornada.

Una crònica de l’adolescència d’un jove indi americà que mira d’allunyar-se de la vida que creia que estava destinat a viure. Basada en les experiències personals del seu autor, Sherman Alexie, l’èxit de la novel·la Diari del tot verídic d’un indi a mitja jornada va ser immediat i l’any 2007 va obtenir el National Book Award for Young People’s Literature.

La nostra edició del llibre inclou una guia de lectura.

Podeu llegir-la aquí:

Guia Didàctica Diari del tot verídic d’un indi a mitja jornada


Prohibit néixer. 

El mestissatge del protagonista desafia les lleis sud-africanes i posa en relleu les absurditats i incoherències d’un sistema obsessionat pel color de la pell. Però aquesta és també la història d’una mare rebel i tossuda, que lluita per donar al seu fill un futur lluny de la pobresa i la discriminació.

Si sou professors, aquí disposeu d’una Guia de lectura amb activitats per fer a classe. També podeu jugar al Kahoot amb els alumnes: hi ha un test en línia per jugar amb grups per a cada part de la novel·la.

Comparteix-ho a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *